Care angajați din Primăria Botoșani primesc salarii mai mari

Angajații Primăriei Botoșani vor primi de luna viitoare salarii mai mari după ce consilierii locali au aprobat în ședința extraordinară de joi o majorare cu 12%.

De această creștere beneficiază cei din aparatul de specialitate al primarului, cu excepția personalului din cadrul Compartimentului Asistență Medicală și de Medicină Dentară din unitățile de învățământ preuniversitar, lefurile fiind mărite pentru angajații de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei, Poliția Locală, Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement, instituțiile de cultură și Serviciul Public Local de Asistență Socială.

Efortul bugetar suplimentar lunar, odată cu majorarea salariilor, este de 623.000 de lei. De aceste majorări nu vor beneficia însă primarul și cei doi viceprimari.

“Vorbim de un număr de aproximativ 450 de persoane care beneficiază de această majorare, din care 200 de persoane sunt asistenții persoanelor cu handicap care figurează tot ca angajați ai Primăriei Municipiului Botoșani", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Angajații Primăriei s-au plâns în repetate rânduri că salariile din administrația publică locală sunt mult prea mici, fiind unii funcționari care pleacă acasă după o lună de muncă chiar și cu 700 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

Friday, 11 October 2024

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

Friday, 11 October 2024

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

Friday, 11 October 2024

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...