Povestea unui tânăr din Botoșani care simte că și pe umerii lui se dezvoltă industrializarea țării

Povestea unui tânăr din Botoșani care simte că și pe umerii lui se dezvoltă industrializarea țării

   wall-street

Se visa fotbalist sau avocat, insa cand a aflat ca evolutia economica a tarii se bazeaza pe ingineri si-a dat seama ce cariera vrea sa urmeze.

Bogdan Ivan (27 de ani) si-a incercat norocul pe plan profesional in afara granitelor, insa a ales sa se intoarca in Romania, iar acum lucreaza ca inginer, intr-un centru de cercetare si este mandru ca "si pe umerii lui se dezvolta industrializarea Romaniei".

Cand era elev in clasa a 9-a, la practica, a vizitat impreuna cu clasa o fabrica din orasul Botosani. Atunci s-au intalnit cu un inginer care le-a povestit copiilor ca Romania are nevoie de ingineri, ca evolutia economica tine de pregatirea inginerilor si ca industrializarea inseamna progres. De atunci, Bogdan spune ca a vrut sa se faca inginer.

"Am ramas impresionat pentru ca am vazut cu cata pasiune poate vorbi un om despre munca lui de zi cu zi. Acela a fost momentul in care, constient sau nu, mi-am trasat viitorul profesional", spune Bogdan Ivan.

La final de liceu, tanarul a plecat in strainatate, in Italia, cu intentia de a munci acolo o perioada si de a strange bani pentru a se intretine singur in facultate anul urmator.

"Poate am nimerit eu o perioada mai proasta sau asa a fost sa fie, dar eu nu am gasit de lucru. Eram constient ca nu pot avea pretentii, mai ales ca eu abia terminasem liceul, nu aveam cine stie ce experienta, dar cert este ca nu am gasit un loc de munca civilizat, asa ca m-am intors acasa dupa 2 luni (...) Eu am ales sa ma intorc in Romania pentru ca am preferat sa reusesc la mine in tara", povesteste Ivan.

Reintors in tara, Ivan a urmat cursurile Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial din Iasi, apoi a urmat un master – Management si Tehnologia Productiei.

In primul an de master, el a vazut la avizier un anunt al unei companii care venea sa tina o prezentare in fata studentilor.

"Cei de la Electroalfa au venit la noi la facultate si au tinut o prezentare, ne-au spus cu ce se ocupa ei si cam ce asteptari au de la studenti. Mi-a placut ce am auzit, mi-a placut ce am vazut in prezentare. Am aplicat pentru intrenship si am fost selectat. Din cele doua luni de internship o luna a fost la departamentul Cercetare Dezvoltare. Dupa cele doua luni de internship am primit oferta de angajare, pe 9 septembrie, la departamentul Cercetare Dezvoltare. La 9 octombrie, fix o luna mai tarziu, a fost inaugurat oficial Centrul de Cercetare Dezvoltare, iar de atunci lucrez in acest loc", a aratat inginerul.

Si pe umerii sai se dezvolta industrializarea Romaniei

Dupa doi ani de munca in cadrul centrului, Bogdan Ivan se considera norocos ca "si pe umerii sai se dezvolta industrializarea Romaniei" si considera ca tinerii sunt influentati negativ de media si prieteni, in ceea ce priveste munca in afara tarii.

"Astazi, la mine in tara, fac proiectare, cercetare si dezvoltare pentru zona industriala si trebuie sa fiu mai bun decat marile corporatii din domeniu meu, prezente pe piata din Romania."

Bogdan Ivan spune ca dincolo de satisfactia financiara, evolutia lui personala, odata cu dezvoltarea si evolutia sectorului industrial, sunt cele care conteaza si dau incredere in viitor. Proiectarea, domeniul in care lucrez, este unul viu, am de invatat in fiecare zi ceva nou, trebuie sa fiu mereu la curent cu noutatile din domeniu, iar acest lucru ma ajuta sa evoluez, spune Ivan.

Citește întreaga poveste pe wall-street.ro


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

Friday, 11 October 2024

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

Friday, 11 October 2024

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

Friday, 11 October 2024

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...