Romii din Centrul Vechi, deranjați de acțiunea în forță a oamenilor legii! "Atâtea forțe pentru o chestie minoră"

Acțiunea în forță a polițiștilor locali și a jandarmilor de joi seara, din Centrul Vechi, i-a deranjat pe cetățenii de etnie romă care locuiesc acolo.

Semiramida Balan susține că nu este necesară o astfel de desfășurare de forțe de ordine, pentru că în Centrul Istoric din municipiu nu se comit infracțiuni și consideră că astfel de acțiuni ar trebui concentrate în zonele unde sunt cu adevărat probleme.

Semiramida Balan recunoaște că unii cetățeni de etnie romă au probleme în ceea ce privește comportamentul în societate, făcând referire la cei care mănâncă semințe și aruncă pe jos cojile, dar nu crede că trebuie să dea năvală peste ei poliția și jandarmii.

“Infracțiunea, conform statisticilor de la Poliție, este aproape inexistentă în Centrul Vechi. Faptul că persoanele stăteau în Centru nu văd care au fost motivele pentru care a trebuit așa o intervenție. Civilizația este dorită de toată lumea pentru toți românii. În momentul în care nu există nicio infracțiune, mi se pare că în alte părți ale orașului puteau să fie vândute foarte multe droguri de către dealeri și acolo nu era nimeni pentru că toți erau axați pe Centru acolo unde de fapt nu se întâmplă nimic. Pe concetățenii noștri, care sunt cetățeni români, i-a deranjat acest lucru. Coji de semințe sunt și pe Stadion, în momentul meciurilor, sunt foarte multe. Este o problemă de comportament pe care într-adevăr o regretăm dar nu cred că e nevoie de atâtea forțe desfășurate pentru o chestie atât de minoră", a spus Semiramida Balan.

Un alt reprezentant al romilor a spus că se va discuta cu aceștia pentru a nu mai apărea astfel de probleme.

“Sunt și mulți etnici majoritari care mai mănâncă semințe. Cum am rezolvat alte probleme mai grave, acestea sunt mai simple. Vom face o echipă, vom merge să discutăm, vom vedea despre ce este vorba în ansamblu și o să le spunem că nu mai merge cu semințele. Noi încercăm să îi mai educăm", a spus și Gheorghe Borcoi.

Polițiștii locali și jandarmii au intervenit, joi seara, în Centrul Vechi, la solicitarea primarului Ovidiu Portariuc, care a trecut prin zonă și a observat grupuri mari de persoane care mâncau semințe și făceau mizerie. La finalul acțiunii au fost aplicate și o serie de amenzi, iar astfel de acțiuni vor continua.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

Friday, 11 October 2024

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

Friday, 11 October 2024

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

Friday, 11 October 2024

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...