Canicula si precipitatii putine in aceasta vara!

Prognoza ingrijoratoare din partea Administratiei Nationale de Meteorologie. Romanii se vor confrunta cu temperaturi caniculare in urmatoarele trei luni, de peste 35 de grade Celsius.

Cele mai afectate regiuni vor fi sudul Olteniei si al Munteniei, partea de est a Moldovei si Dobrogrea.

Agricultorii vor suferi cel mai mult de pe urma secetei, in timp ce autoritatile dau asigurari ca alimentarea populatiei cu apa curenta nu va fi afectata. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, temperaturile vor depasi limita normala inca din aceasta luna. Astfel, cele mai mari valori ar putea trece de 35 de grade Celsius in sudul tarii, iar cele mai mici pot cobori sub 10 grade in nord si centru.

Ploile vor fi rare si se vor manifesta in averse, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, izolat, grindina. Luna iulie se anunta una caniculara.

Temperaturile maxime vor depasi frecvent 35 de grade Celsius, iar noaptea nu vor cobori sub 20 de grade. Ploile vor fi rare si vor avea caracter de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Si in luna august se vor inregistra temperaturi ridicate, insa in zonele depresionare, ele pot cobori si sub 5 grade Celsius. Cantitatile de precipitatii se vor incadra in limite normale.

Ploile vor avea caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina.

Sursa: antena3.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Gloria Buzău!

astăzi, 17:15

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împre...

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...