Avertizare meteo de ploi si vijelie pentru Botosani si alte 16 judete!

Administratia Nationala de Meteorologica a emis o atentionare valabila pentru intervalul 02 iunie, ora 15 - 03 iunie, ora 09.

ANM precizeaza ca in aceasta perioada vor fi ploi mai insemnate cantitativ in Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania si Moldova.

ANM a anuntat ca indeosebi in zonele deluroase si montane din aceste regiuni cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 40-50 l/mp.

Aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensficari ale vantului si izolat de grindina. Judetele vizate sunt: Botosani, Suceava, Neamt, Bistrita-Nasaud, Bacau, Harghita, Covasna, Vrancea, Prahova, Brasov, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Alba, Hunedoara, Caras-Severin.

Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta din judetul Botosani au fost avertizate sa monitorizeze situatia si sa anunte in cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga in cazul producerii unor situatii de urgenta generate de fenomenele meteorologice prognozate.

Serviciile profesioniste din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani sunt pregatite sa intervina in cel mai scurt timp pentru indepartarea eventualelor efecte negative ale fenomenelor meteo vizate.

Legenda de coduri de culori pentru Atentionarile si Avertizarile meteorologice:

- ROSU - Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger). Exista risc de viituri majore.
- PORTOCALIU - Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger). Exista risc de viituri pe raurile mici.
- GALBEN - Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate, racirea vremii) sunt
obisnuite pentru zona respectiva dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.
- VERDE - Nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Gloria Buzău!

astăzi, 17:15

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împre...

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...