Campanii de promovare si constientizare a cetatenilor judetului Botosani cu privire la colectarea selectiva a deseurilor!

Campanii de promovare si constientizare a cetatenilor judetului Botosani cu privire la colectarea selectiva a deseurilor!
Miercuri dimineata, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Consiliul Judetean, a fost prezentat stadiul implementării campaniei de informare și conștientizare, în cadrul proiectului Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în Judeţul Botoşani, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate, proiect care se derulează pe o perioadă de 57 de luni cu finalizare la data de 21.08.2015, în valoare totală de 143.068.697 lei fără TVA.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a deşeurilor cu reducerea impactului asupra mediului în Judeţul Botoşani, prin îmbunătăţirea serviciului de gestionare a deşeurilor şi reducerea numărului de depozite neconforme existente, în conformitate cu practicile şi politicile Uniunii Europene.

Campania de conștientizare demarată în anul 2013 va continua și în anul 2014, cu finalizare în luna mai, prin ample acțiuni de informare a locuitorilor județului despre importanța reciclării deșeurilor și a colectării selective.

Aceste acțiuni de promovare se concretizează în dezbateri publice cu cetățenii, distribuție de pliante informative și spoturi video difuzate prin intermediul posturilor locale. 

In anul 2013 au fost organizat concursuri scolare de mare amploare la care au participat peste 700 de elevi din judet. Au fost organizate intalniri educative cu peste 1.200 de elevi, intalnirea avand ca scop promovarea necesitatii reciclarii deseurilor in randul elevilor cu ajutorul animatiei.

Tot in acest an, a fost organizat concursul "Fotoreporter pentru mediu", care s-a desfasurat chiar de Ziua Natioanala a Mediului. Au participat 26 de elevi, iar trei dintre ei am primit un aparat foto, un mini laptop si un ipod. 

Campania de informare a cetatenilor va continua si in anul 2014, atunci cand vor fi organizate 20 de dezbateri publice.

La intalnirea de la Consiliul Judetean Botosani a participat si vicepresedintele Gheorghe Sorescu.

Cetatenii care au intrebari despre colectarea selectiva a deseurilor, pot suna la numarul de telefon 0800 410 009 (apel gratuit)





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
220

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
231

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...