Campania de colectare deșeuri electrice „Orașe Curate” ajunge și în județul Botoșani

Începând cu luna ianuarie 2020, românii au fost încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

În perioada 10 – 27 noiembrie 2020, ECOTIC alături de parternerii săi, APM Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Primăria Bucecea, Primăria Vorona, Garda de Mediu Botoșani, ADI Ecoproces, Eltrans și UrbanServ organizează campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice în municipiul Botoșani, orașul Bucecea și comuna Vorona.

Astfel, ECOTIC îndeamnă locuitorii orașelor Botoșani și Bucecea și ai comunei Vorona să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de peste 20kg cumulate să primească un premiu instant.

Punctele municipale de colectare din orașul Botoșani sunt:

- Piața Agroalimentară – str. Vârnav, nr. 22, parcare Piața Viilor. Program: Luni 09:00 – 16:00

- Asociația nr. 36 (str. Aprodu Purice – spate Magazin Util Gara). Program: Marti si Joi 09:00 – 16:00

- Asociatia nr. 63 (str. Independenței – vis a vis de Serconf). Program: Miercuri 09:00 – 16:00 si vineri 09: 00 – 13:30

Punctul de colectare din orașul Bucecea se află la Primăria Veche, strada Calea Națională, nr. 30 (0740 897 289).

Punctul de colectare din comuna Vorona se află la Centrul Cultural Mihai Eminescu (0741 206 275, 0745 634 696).

Locuitorii orașelor Botoșani, Bucecea și comunei Vorona beneficiază de servicii gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând următoarele numere:

- Municipiul Botoșani: 0231 517 007 sau 0747 081 027. Preluarea de la domiciliu se va realiza intre 23 și 27 noiembrie 2020.

- Orașul Bucecea: 0757 326 842. Preluarea de la domiciliu se va realiza în data de  23 noiembrie 2020.

- Comuna Vorona: 0757 326 842. Preluarea de la domiciliu se va realiza în data de  23 noiembrie 2020.

Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță.

“Deșeurile de echipamente electrice conțin substanțe periculoase care odată ajunse în natură poluează pe termen lung, impactând astfel sănătatea noastră, a tuturor. Este importat să ințelegem că acestea trebuie colectate separat, la puncte de colectare dedicate. Astfel, împreună cu partenerii noștri am organizat aceste campanii pentru a veni în sprijinul locuitorilor județului Botoșani, punându-le la dispoziție puncte de colectare și servicii gratuite de ridicare de la domiciliu”, declară Florin Catz, coordonator zonal EST, ECOTIC.

Campaniile „Orașe Curate” și „Comune Curate”  fac parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE - deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DSVSA Botoșani: Inspectorii sanitari veterinari au început acțiunile de control la nivel județean!

astăzi, 13:06

Inspectorii sanitari veterinari au început acțiunile de control la nivel județean. DSVSA Botoșani intensifică acţiunile de control, până pe 24 decembrie 2024 pentru a asigura cetăț...

Cum se vor forma noul Parlament şi Guvernul: PNL a cedat în faţa PSD-ului. Le-au recunoscut „supremația”!

astăzi, 12:02

Președintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, a vorbit despre prioritatea de pe masa clasei politice: formarea unui Guvern cu o largă susținere în Parlament. Liberalul spune că negocierile...

ITM Botoșani: Prevederile legale privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare!

astăzi, 10:45

Legea nr. 367/2022 privind Dialogul Social, prevede că negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători. În cazul în care &icir...