Brânza topită, aliment sau otravă? Ce conține cu adevărat micul dejun preferat de mulți români

Brânza topită, aliment sau otravă? Ce conține cu adevărat micul dejun preferat de mulți români

Lactatele și brânzeturile vin cu aportul necesar de calciu, ne protejează dinții și ne pot chiar ajuta să slăbim. Cu toate acestea, nutriționiștii nu recomandă brânzeturile foarte procesate, care ne pot face mult mai mult rău decât bine.

Un astfel de exemplu este brânza topită, considerată de specialiști o adevărată otravă pentru organism. Nutriționiștii nu interzic brânzeturile și lactatele, ba mai mult le recomandă în unele diete, pentru aportul de calciu și pentru faptul că ne protejează până și dantura. Aceștia atrag atenția însă asupra tipurilor de brânzeturi pe care le consumăm, recomandându-ne să ne ferim de sortimentele foarte procesate. Unul dintre sortimentele contraindicate este tocmai brânza topită, pe care de cele mai multe ori o consumăm la micul dejun, alături de un ceai sau în sandvișuri, scrie Adevărul.ro.

Brânza topită, care este preferată în special de cei mici, este unul dintre cele mai procesate sortimente, are un conținut redus de calciu și cantități foarte mari de sare și grăsimi.

De asemenea, fiind un aliment bogat în lipide, fără fibre și sărac în glucide nu dă sațietate, ci stimulează apetitul, fiind un adevărat dușman al curelor de slăbire. Numărul mare de calorii nu este de neglijat.

Brânza topită se obține prin încălzirea mai multor tipuri de resturi de brânzeturi și margarină, în oale de topire, cărora li se adaugă săruri de topire. Tocmai aceste săruri de topire îi fac pe mulți dintre nutriționiști să includă acest aliment în categoria „junk-food”, alături de alte „bunătăți” procesate industrial.

Specialiștii recomandă să înlocuim brânza topită și cremele de brânză tartinabile cu urdă, caș, mozzarella, ricotta, precum și cu alte tipuri degresate și nesărate.

Acestea ne pot ajuta să ne menținem greutatea, să ne ținem sub control tensiunea arterială, să ne creștem imunitatea și să prevenim cariile dentare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...