Botosaniul, supravegheat video cu aproape 60 de camere, montate in peste 30 de obiective din municipiu! VEZI zonele supravegheate-FOTO

Botosaniul, supravegheat video cu aproape 60 de camere, montate in peste 30 de obiective din municipiu! VEZI zonele supravegheate-FOTO
Incepand de astazi, municipiul Botosani este supravegheat prin intermediul a 57 de camere video, montate in 31 de locatii cu risc crescut de infractionalitate, respectiv in piete, intersectii, pietonale, parcuri si in apropierea institutiilor de invatamant.

In prezenta Executivului Primariei si a mai multor sefi de institutii publice si consilieri locali a avut loc incheierea lucrarilor si finalizarea proiectului "Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona de actiune a municipiului Botosani, prin achizitionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere".







Proiectul, finantat din Fondul European de Dezvoltare Regional, s-a derulat in cadrul POR 2007-2013 si a avut o valoare de 2,7 milioane de lei.

Proiectul are ca obiectiv reducerea criminalitatii sociale si cresterea sigurantei cetatenilor din zona de actiune urbana a municipiului Botosani prin achizitionarea si instalarea unui sistem de supraveghere, compus din subsistem de camera video amplasate in teren, subsistem de comunicatii si subsistem de monitorizare si control, dispecerat.

Cele 57 de camere video sunt amplasate la Scoala nr. 2, Scoala nr. 8, Scoala nr.12, Liceul "Grigore Antipa", Piata Viilor, Pietonalul Unirii, Colegiul National "Mihai Eminescu", Parcul "Mihai Eminescu", Scoala nr. 11, Scoala nr. 3, Grupul Scolar "Petru Rares", Pietonalul Transilvaniei, Centrul Istoric, Parcul Tineretului.

"Vreau sa multumesc echipei de la Primaria Botosani care a asigurat managementul proiectului si constructorilor (ICE Computers SRL, n.r.), care sunt botosaneni. Este important pentru noi ca botosanenii sa lucreze in Botosani. Este un proiect de o importanta majora pentru noi, tinand cont de ceea ce am dorit sa facem si cum va ajuta Botosaniul. Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii cred ca este importanta pentru cetatenii din municipiul Botosani, un proiect care poate fi dezvoltat ulterior. S-a facut monitorizare video in zonele fierbinti, acolo unde cetatenii sunt prezenti mai activ", a declarat primarul Catalin Flutur.





Dispeceratul este la Casa Cartii, iar Politia Locala va coordona toata activitatea din centrul de informare si din centrul de supraveghere. Informatiile vor fi stocate timp de 30 de zile si vor putea folosite si de Inspectoratul Judetean de Politie, si Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

"Va fi o cooperare interinstitutionala, plus ca prin realizarea acestui proiect se atinge obiectivul proiectului, in primul rand cresterea sigurantei cetatenilor in municipiu si acestea erau si dorintele cetatenilor, pentru ca acest proiect a fost dezvoltat ca urmare a unor consultari a cetatenilor, a unor sondaje prin care cetatenii si-au exprimat dorinta de a se simti mai siguri in orasul lor", a declarat Adriana Zaiceanu, city-manager.

Durata de implementare a proiectului a fost de 20 de luni.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
570

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
69

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
77

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...