În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Clădirea Primăriei Botoşani precum şi a instituţiilor din subordinea instituţiei îşi vor stinge luminile făcând astfel loc unor manifestări care vor aduce bună-dispoziţie.
Pentru o implicare mai puternică, în comparaţie cu anii trecuţi, municipalitatea a lansat ONGurilor botoşănene o provocare pe care 8 dintre ele au primit-o cu entuziasm.
Astfel, botoşănenii sunt aşteptaţi pe data de 31 martie, în intervalul orar 20.30-21-30, la o serie de acţiuni menite să tragă un semnal de alarmă privind risipa consumului de energie electrică pe care îl facem zi de zi.
Acţiunile la care sunt invitaţi botoşănenii sunt:
1. Flashmob&muzica Earth Hour, organizat de Asociaţia B-right Media Botoşani, Asociaţia Cultural
Vis de Artist– 10-15 minute.
2.
Jocurile copilăriei pe întunericsub sloganul
Nu ne temem de întuneric!, organizat de Asociaţia Culturală
Adrian Enache, în cadrul proiectului
Micii Reporteri. – 1h
3. Editare şi distribuţie ziar dedicat campaniei Earth Hour, acţiune organizată şi susţinută de Centrul Europe Direct Botoşani
4.
Carnaval medieval, la lumina lumânărilor, organizată de Asociaţia Culturală
Cheia Sol. – 45’
5.
Artă la lumina lumânărilor: lucrări cu tematică, dedicată campaniei Earth Hour, acţiune organizată de Liceul de Artă
Ştefan Luchian. -1h
6.
Lasă pământul să respire, proiect derulat de Asociaţia Învăţătorilor din judeţul Botoşani
Actiunea se desfăşoară în grădiniţe şi şcoli din municipiul Botoşani; alte locaţii necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţilor propuse. Dintre activităţie proiectului amintim: amenajarea de grădină ECO în jurul şcolii, Micro seră în PET-uri, Parc ECO în cartierul George Enescu, “Parcul veseliei-la capătul liniei 1, “Natura, copilul şi jocul – simpozion internaţional cu 13 secţiuni, “Mărţisorul –simbolul primăverii, “Ora Pământului, Compactare PET-uri (competiţie între clase), “Urmaţi-ne exemplul! (Colectare selectivă de materiale refolosibile (PET-uri , maculatură), “Scoli verzi (Colectare de pet-uri, activitate în cadrul programului international “Şcoli verzi), “Micii ecologişti în acţiune (Activități de ecologizare: curtea și împrejurimile Școlii Nr. 11 Botoșani).
7. Expozitie cu obiecte confectionate din material reciclabile +campanie de informare cu privire la problematica de mediu
8. Asociatia Il Girtotondo (acţiuni specifice de stingere a luminilor în intervalul amintit din ziua de 31 martie, plus alte acţiuni menite să tragă un semnal de alarmă vizavi de problemele cu care se confruntă mediul înconjurător.