Botoşani: Poliţiştii îşi plâng colegii ucişi FOTO- VIDEO

Sorin Vezeteu de la Suceava, Constantin Macovei de la Răuseni, Gheorghe Ionescu, zis "Dulăul" şi Bogdan Gigină de la Bucureşti precum şi alţi poliţişti care şi-au pierdut viaţa la muncă au fost comemoraţi duminică, într-un moment de reculegere organizat în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Botoşani: Poliţiştii îşi plâng colegii ucişi FOTO- VIDEO

Şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Poliţiei Municipiului, de la Biroul Rutier şi de la Serviciul Poliţiei rutiere, şefi de servicii, cu toţii au salutat şi apoi s-au închinat memoriei colegilor care şi-au pierdut viaţa, victime nevinovate ale agresiunilor şi accidentelor rutiere. Sirena unei autospeciale de poliţie a răsunat din curtea Inspectoratului Judeţean, atrăgând atenţia botoşănenilor care trecereau prin zonă.

Un moment de reculegere a fost ţinut şi în Gara Botoşani precum şi la Dorohoi, la Poliţia Feroviară.

Joi seară, agentul-şef Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani, era de serviciu la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni. Bărbatul de 38 de ani, cu o experienţă de peste 15 ani în munca de poliţie în gară, se afla pe peron, unde tocmai sosise trenul de noapte de la Iaşi la Timişoara. Ioan Beşa a venit ţintă spre poliţist, a scos un cuţit şi l-a înjunghiat de 40 de ori. Sorin Vezeteu a reuşit să riposteze iniţial, luptându-se cu atacatorul şi încercând să pulverizeze spray iritant lacrimogen.

Alţi doi poliţişti de la Serviciul Judeţean Transporturi, printre care şi şeful structurii, care se aflau pe peron, au intervenit. Printre cei care au intervenit ar fi fost şi o femeie, care a aruncat cu un coş de gunoi în Beşa, dar şi un bătrân care i-a pus piedică lui Beşa. Individul a căzut la pământ, unde cei doi poliţişti l-au imobilizat şi încătuşat. Prea târziu, însă. Sorin Vezeteu a murit acolo, pe peronul Gării, copiii lui rămânând fără tată.









Înjunghiat de un recidivist: aşa a murit în septembrie 2004 Constantin Macovei, şeful Postului de Poliţie Răuseni. Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

Criminal perseverent: vrea să iasă din puşcărie, după ce a luat viaţa unui poliţist

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
180

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
182

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
264

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...