Botosani: Plantele etnobotanice au devenit, in instanta, pliculete cu... flori de tei!

Botosani: Plantele etnobotanice au devenit, in instanta, pliculete cu... flori de tei!
Politia Locala Botosani a pierdut procesul cu comerciantul de plante etnobotanice, care a cerut instantei si sa i se restituie marfa confiscata!

In luna aprilie, oamenii legii au efectuat un control la societatea acestuia, din strada Primaverii, si au confiscat 34 de plicuri cu produse etnobotanice, aplicand si o amenda de 2.500 de lei.

Se pare insa ca patronul respectivului magazin nu s-a impacat cu ideea ca i-a fost data peste cap afacerea, motiv pentru care a dat in judecata Politia Locala si a cerut restituirea tuturor celor 34 de plicuri confiscate si anularea procesului-verbal de contraventie.

Potrivit unor surse, in urma analizelor de laborator in ceea ce priveste continutul pliculetelor, ar fi reiesit ca acestea contineau… flori de tei.

Dupa ce magistratii botosaneni i-au dat castig de cauza comerciantului, Politia Locala a facut recurs, dar si de aceasta data a pierdut. In aceste conditii, comerciantul a scapat basma curata si nu mai trebuie sa plateasca nici amenda.

La Botosani, consilierii locali au adoptat o hotarare de Consiliu Local prin care se interzice comercializarea plantelor etnobotanice, ce prevede si sanctiuni usturatoare.

Hotararea de Consiliu Local prevede ca cei care comercializeaza plante etnobotanice vor fi sanctionati contraventional, cu amenzi curprinse intre 2.000 si 2.500 de lei, iar in cazul in care se vor constata fapte care intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni, autoritatile locale vor sesiza si organele de cercetare penala. Concomitent aplicarii sanctiunii, agentul constatator va dispune, dupa caz, confiscarea si ridicarea produselor care fac obiectul contraventiei, in scopul distrugerii lor, precum si confiscarea veniturilor realizate din comercializarea ilicita a acestora.

In ciuda acestor masuri, in continuare sunt numerosi tineri care ajung la spital dupa ce au consumat etnobotanice.

Vezi si Un comerciant de etnobotanice cere in instanta Politiei Locale sa ii restituie plicurile confiscate

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
243

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
400

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
543

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...