Ouale inscriptionate cu cifra 3 vor fi interzise - afla de ce

Ouale inscriptionate cu cifra 3 vor fi interzise - afla de ce
Din 2012, ouale provenite de la gaini crescute in spatii mici nu vor mai putea fi comercializate in magazinele din statele membre ale Uniunii Europene.

Reuters relateaza ca este vorba despre o directiva mai veche a Comisiei Europene.

Miercuri, comisarul european pentru Sanatate si Drepturile consumatorilor, John Dalli, a precizat ca aplicarea legislatiei nu va fi amanata, dar producatorii care nu se supun noilor reglementari isi pot vinde ouale celor care le proceseaza pentru a obtine alte alimente.

"Comisia Europeana nu intentioneaza sa amane aplicarea interdictiei de vanzare a oualor provenite de la gainile crescute in baterii", a spus Dalli.

Directiva ii va viza pe cei care cresc pasari in baterii, cu tehnologie invechita. Practic, in aceste incubatoare, unei gaini ii revine un spatiu mai mic decat formatul unei coli A4. Tarile care nu vor aplica interdictia vor fi sanctionate.

Exista patru tipuri de oua clasificate in functie de modalitatea de crestere a pasarilor. Aceastea sunt marcate conform standardelor europene, astfel incat orice consumator poate sti ce fel de oua cumpara.

Ouale ecologice sunt inscriptionate cu cifra 0 inaintea codului de producator. Ouale provenite de la gaini crescute la sol au inscriptionata cifra 1, iar cele obtinute de la pasarile dezvoltate in aer liber, cifra 2. Ouale gainilor de baterie sunt marcate cu 3.

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
287

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
439

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...