Botoşănenii care deţin un număr mare de câini, în vizorul municipalităţii!

Municipalitatea le-a pus gând rău celor care deţin un număr mare de câini, aceştia riscând amenzi de până la 10.000 de lei în cazul în care nu înregistrează şi sterilizează patrupedele.

Viceprimarul Cosmin Andrei a menţionat că vizate sunt atât persoanele fizice, cât şi cele juridice, existând cadru legal care reglementează toate aceste aspecte şi de care se va uza dacă proprietarii patrupedelor nu se vor conforma.

În acest sens, Poliţia Locală va face adrese către cei identificaţi ca având un număr mare de câini, peste 10, prin care li se va cere să intre în legalitate.

“Am transmis Poliţiei Locale să facă o serie de adrese celor care găzduiesc în curţile dumnealor un număr mai mare de câini. Am transmis şi cadrul legal. Prin OUG 155 din 25 noiembrie 2011, actualizată cu legislaţia modificată anul trecut, avem două prevederi care spun că este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân, aparţinând rasei comune, şi că proprietarii, deţinătorii temporari ai câinilor, persoane fizice şi juridice, au obligaţia să îi înregistreze în registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân. Am trimis Poliţiei Locale o solicitare prin care să facă o comunicare cu deţinătorii acestor câini, să dea un termen acolo unde numărul de câini este foarte mare, pentru intrarea în legalitate cu tot ceea ce înseamnă identificare, sterilizare, după care vor intra cu sancţiuni. Am transmis un termen de aproximativ o lună de zile", a spus viceprimarul.

Edilul a mai precizat că puii acestor câini crescuţi în curţile oamenilor sau ale unor societăţi comerciale de multe ori ajung pe străzi, după care trebuie ca municipalitatea să intervină pentru a gestiona situaţia.

 

Spune-ne opinia ta