Notele de la simularea examenelor naţionale pot fi trecute în catalog!

Inspectoratul Şcolar Judeţean a primit la începutul acestei săptămâni procedura de organizare şi desfăşurare a simulărilor examenelor naţionale.

Potrivit inspectorului general, Mihaela Huncă, există modificări faţă de procedura de anul trecut. 

“Evaluarea lucrărilor scrise se realizează de profesorii evaluatori din unitatea de învăţământ în care se desfăşoară simulările naţionale şi fiecare lucrare este evaluată atât de profesorul care predă la clasă, cât şi un alt profesor din unitatea de învăţământ, Dacă nu există un al doilea profesor, atunci va evalua un alt profesor din altă unitate. Rezultatele obţinute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei clase prin dezbateri, discuţii individuale cu elevii, şedinţe cu părinţii, dar şi şedinţe ale Consiliului profesoral în care se vor stabili măsuri pentru îmbunătăţirea rezultatelor", a precizat Mihaela Huncă.

Notele obţinute la simulările naţionale se pot trece în catalog doar la solicitarea elevului. Fiecare unitate de învăţământ va realiza un raport privind rezultatele la aceste simulări, care se va înainta la Inspectoratul Şcolar Judeţean, unde se vor centraliza şi se vor realiza şi stabili măsuri de îmbunătăţire a rezultatelor elevilor.

Lunile februarie şi martie vor fi luni importante pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Ministerul Educaţiei a stabilit ca simulările examenelor naţionale din anul şcolar 2014-2015 să se desfăşoare în zilele de 23, 24 şi 25 februarie pentru Evaluarea Naţională şi pe 2, 3, 4 şi 6 martie pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

 

Spune-ne opinia ta