Botoşăneni somaţi să repare faţadele blocurilor! Vezi unde sunt probleme!

Proprietarii de apartamente şi clădiri din municipiul Botoşani, ale căror  faţade sunt deteriorate şi reprezintă un real pericol pentru trecători, sunt pasibili de amenzi.

În urma unor verificări făcute de reprezentanţii Primăriei, au fost identificate mai multe imobile ale căror faţade sunt deteriorate, fiind trimise somaţii proprietarilor să le repare, în caz contrar urmând a fi amendaţi.

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, astfel de probleme au fost identificate pe Calea Naţională, în Asociaţiile de proprietari 52, 77 şi 37, pe străzile Gen. Gheorghe Avramescu, Împărat Traian.

“Am făcut o verificare a faţadelor, trotuarelor şi intervenţiilor îm carosabil. Am făcut o serie de atenţionări către preşedinţii de asociaţii şi către proprietarii unor imobile care au deficienţe în ceea ce priveşte faţadele şi prezintă risc pentru trecători. Le-am dat un termen de şase luni de zile în care să se conformeze cu repararea şi aducerea într-un stadiu care prezintă siguranţă a acestor clădiri. După aceste şase luni de zile vom intra cu sancţiuni. Am ţinut cont şi de faptul că este sezonul rece şi acum nu se pot face lucrări de construcţii, şi de asta am dat un termen mai mare pentru conformare", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Potrivit legii, faţadele blocurilor trebuie reabilitate cu contribuţia financiară a persoanelor care locuiesc în blocurile respective.

 

Spune-ne opinia ta