Botoșăneni purtați pe drumuri din cauza birocrației!

Botoșăneni purtați pe drumuri din cauza birocrației!
Botoșănenii care figurează cu datorii la fondul de sănătate sunt puși la grea încercare din cauza birocrației.

Pe lângă faptul că mulți nu știu de ce au primit somații prin care sunt înșiințață că au de plată anumite sume către fondul de sănătate, cei care plătesc au de stat la două cozi.

O dată la Finanțe, unde achită efectiv, și încă o dată la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pentru a înregistra chitanța, pentru a figura în evidențe că și-au plătit dările.

La un moment dat s-a discutat despre introducerea unui sistem informatic care să permite ca plățile făcute la Finanțe să apară automat și în baza de date de la CJAS, pentru ca oamenii să nu mai fie purtați pe drumuri, dar nu s-a mai concretizat.

“ANAF trimite decizii de impunere, somaţii de plată, titluri executorii la contribuabili. Oamenii sunt bulversaţi, pentru că astăzi primesc un titlu executoriu, mâine primesc o somaţie. Astăzi primesc o sumă care reprezintă contribuţia. mâine primesc cu accesoriile. Oamenii sunt bombardaţi cu hârtii de la Finanţe. Ei merg acolo şi stau la un rând mare, iar în ceea ce privește contribuția de asigurări de sănătate, după care sunt trimişi la noi pentru a le spune efectiv de unde provine acea sumă pe care o au de achitat. Fiecare caz în parte reprezintă o situaţie specială. Unii sunt nemulţumiţi pentru că, pe lângă suma care reprezintă contribuţia de plată, trebuie să plătească şi dobânzi, majorări, penalităţi.“, a spus Costel Lupaşcu, preşedintele CJAS Botoşani.

Mii de botoșăneni au fost somați să își plătească datoriile la fondul de sănătate, în caz contrar urmând a fi executați silit. 




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
127

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
484

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
192

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...