Amenzi usturătoare date de comisarii Gărzii de Mediu!

 Amenzi usturătoare date de comisarii Gărzii de Mediu!
În perioada 1 ianuarie- 28 februarie, la nivelul județului Botoșani comisarii Gărzii de Mediu au derulat 117 acţiuni de control, din care 60 controale la obiective planificate si 57 controale tematice, de verificare a unor sesizări, împreună cu alte autorităţi sau la solicitarea acestora.

Ca urmarea a acţiunilor de control au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 67.000 lei pentru încălcări ale prevederilor privind regimul deşeurilor, privind gestionarea echipamentelor cu conţinut de bifenilpolicloruraţi, gestionarea vehiculelor şi vehiculelor scoase din uz si privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României şi au fost stabilite măsuri de remediere şi intrare în legalitate.

În această perioadă au fost derulate controale tematice în domeniul exploatărilor forestiere şi al instalaţiilor de debitare a materialului lemnos, al modului de funcţionare al staţiilor de epurare urbane si respectarea de către operatorul judeţean a autorizaţiilor de mediu şi de gospodarirea apelor şi programelor de conformare şi planurilor de acţiune anexe la autorizaţii, precum şi la depozitele de deşeuri neconforme închise sau care au perioada de tranziţie conform calendarului prevăzut în HG 349/2005 privind depozitarea deşeurilor.

“În perioada următoare se vor derula acţiuni de informare si prevenire a incendiilor de vegetaţie ierboasă şi forestieră la strucurile administrativ- teritoriale şi cele silvice. Informările vor prezenta prevederile legislative de mediu şi de aparare contra incendiilor, obligaţiile primărilor, serviciilor voluntare de situaţii de urgenţă şi ale personalului din compartimentele de prevenire din cadrul primăriilor în respectarea legislaţiei în vigoare privind arderea vegetaţiei uscate si sancţionarea persoanelor ce încalcă aceste prevederi", a declarat Răzvan Rotaru, comisar șef al Gărzii de Mediu.

Aceste informări vor detalia atât prevederile generale în cazul arderii miriştilor cât şi cele aplicabile în cazul arderii vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale( acestea fiind o practicpă în perioada curăţeniei de primăvară). O atenţie deosebită se va acorda zonelor locuite din apropierea fondului forestier, păşunilor comunale concesionate/administrate de persoane fizice deţinătoare de animale sau asociaţii de crescători de animale, precum şi zonelor de agrement nedeclarate si neamenajate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
122

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
475

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
186

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...