Cepoi: Nu a fost depus la Guvern niciun proiect privind reorganizarea CAS si DSP judetene

Cepoi: Nu a fost depus la Guvern niciun proiect privind reorganizarea CAS si DSP judetene
Proiectul privind reorganizarea caselor de asigurari de sanatate si a directiilor de sanatate publica judetene este deocamdata la Ministerul Sanatatii, nu a fost prezentat in Guvern si nici nu a fost supus dezbaterii publice, fiind asteptata o propunere concreta, a declarat astazi Vasile Cepoi, potrivit Mediafax.

"Nu am detalii despre modul de reorganizare a retelei de asigurari de sanatate si a directiilor de sanatate publica. Asteptam sa vedem care va fi propunerea concreta. Deocamdata, proiectul este la nivelul Ministerului Sanatatii, nu a fost prezentat in Guvern si nu exista niciun proiect supus dezbaterii publice, asa ca nu am detalii despre acest fapt. Privesc implementarea acestui sistem cu interes", a spus consilierul guvernamental Vasile Cepoi, care a participat, impreuna cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaesc, la deschiderea Forumului National al Asociatiilor de Pacienti.

Intrebat daca sistemul poate functiona fara cele doua institutii, Vasile Cepoi a spus ca poate fi un alt tip de institutii care sa preia atributiile celor desfiintate.

"Sistemul ar putea functiona cu alt tip de institutii care sa preia atributiile celor desfiintate. Nu stiu daca se fac economii, trebuie facut un studiu de imapact. Daca desfiintezi niste institutii care au anumite atributii, este clar ca atributiile ar trebui preluate de alte institutii. Trebuie pus ceva in loc", a precizat Vasile Cepoi.

Consilierul guvernamental nu a putut preciza daca va fi redusa birocratia prin desfiintarea institutiilor respective, asa cum a spus ministrul Sanatatii, si nici daca reorganizarea celor doua sisteme ar avea vreo legatura cu proiectul privind regionalizarea.

"Nu stiu daca este birocratie in aceste case judetene, ma depaseste, nu am facut un astfel de studiu. Nu stiu daca poate fi privita ca o regionalizare, care ar fi variantele care ar putea fi implementate. Eu am avut un alt punct de vedere, nu stiu sa va spun", a adaugat Vasile Cepoi.

Intrebat daca aceasta masura ar putea fi un pas spre asigurarile mutuale, consilierul guvernamental a spus ca nu a auzit despre aceasta idee.

"Poate fi un pas spre asigurarile mutuale, dar nu am auzit despre aceasta idee", a precizat Cepoi.

In casele de asigurari de sanatate si in directiile de sanatate publica judetene lucreaza aproximativ 8.000 de persoane.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat marti ca directiile de sanatate publica judetene si casele de asigurari de sanatate publica judetene vor fi desfiintate in urmatoarele zile.

Nicolaescu a precizat ca masura desfiintarii directiilor de sanatate publica judetene si caselor de asiguari de sanatate publica judetene va aduce economii la buget.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca 2013 va fi anul marilor schimbari in sanatate, precizând ca are sprijin politic pentru masurile care vor fi luate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
118

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
469

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
178

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...