Botoșăneni leneși amendați de polițiștii locali

Mai mulÈ›i botoșăneni au fost surprinÈ™i de poliÈ›iÈ™tii locali aruncând gunoiul menajer la coÈ™urile stradale sau pe spaÈ›iile verzi, aceÈ™tia fiind sancÈ›ionaÈ›i contravenÈ›ional, anunță PoliÈ›ia Locală a municipiului BotoÈ™ani.

Unul dintre cazurile sesizate de oamenii legii a fost constatat pe strada Vârnav, în cursul zilei de 27 iunie, în jurul orei 06:20. Bărbat nu a scăpat nepedepsit pentru fapta sa, fiind amendat cu 400 de lei. AceeaÈ™i măsură a fost aplicată È™i pentru un cetățean care a fost surprins făcând acelaÈ™i lucru, în urmă cu o zi, pe strada Octav Onicescu.

DeÈ™i poliÈ›iÈ™tii locali aplică constant astfel de amenzi È™i patrulează pentru a preveni aceste fapte, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale È™i abandonează, în continuare, deÈ™eurile menajere la voia întâmplării.

Această situaÈ›ie a fost constatată în cursul lunii iunie, când au fost organizate activități punctuale pe străzile Primăverii, Vârnav, Prieteniei È™i Octav Onicescu, pentru a preveni astfel de fapte. În urma activităților au fost aplicate, în total, È™ase sancÈ›iuni contravenÈ›ionale.

„În conformitate cu prevederile art. 76 din H.C.L. nr. 130/2020, abandonarea sau depozitarea deÈ™eurilor menajere pe spaÈ›iile verzi, în locurile publice È™i în alte locuri decât cele special amenajate constituie contravenÈ›ie È™i se sancÈ›ionează cu amendă de la 400 lei la 1500 lei pentru persoanele fizice, È™i de la 500 lei la 2500 lei pentru persoanele juridice”, se arată într-un comunicat de presă al PoliÈ›iei Locale din BotoÈ™ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...

Școală din județul Botoșani, decorată de președintele României!

astăzi, 09:57

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din IbăneÈ™ti va fi decorată, pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, preÈ™edintele României. Această distincÈ›ie va fi o...

Ce măsuri ia Dinamo împotriva huliganului care a aruncat cu scaunul după arbitru la meciul cu FC Botoșani!

astăzi, 09:09

Concret, în minutul 90+2 al duelului de pe stadionul Arcul de Triumf, un suporter furios al „Câinilor”, aflat în tribune, a aruncat cu un scaun spre arbitrul asistent Cos...