Campion de raliuri, pățanie de infarct pe Drumul Morții: „E nebunie! Toată lumea mă depășea, erau călare pe mine!“

Drumul care leagă Capitala de județele din nordul Moldovei a căpătat un renume trist din cauza numărului mare de accidente rutiere.

Campion de raliuri, pățanie de infarct pe Drumul Morții: „E nebunie! Toată lumea mă depășea, erau călare pe mine!“

   Foto: newsbuzau.ro

Fostul pilot de raliuri Titi Aur a rămas șocat când a văzut cum se circulă pe Drumul Morții, așa cum mai este denumit E 85 sau DN 2.

DN2 are în cea mai mare parte câte o bandă pe fiecare sens şi margini largi de drum, care le creează şoferilor senzaţia că se poate circula pe două benzi.


”Nu vedem 7 din 10 stresați să nu facă accident, ba dimpotrivă”

Comentând datele unui sondaj potrivit căruia 7 din 10 șoferi consideră că ar putea produce un accident grav, fostul campion de raliuri a mărturisit la DC News că rămas uimit.

”Faptul că într-un sondaj spun asta, într-un fel e de bine, pentru că 7 din 10 conștientizează că se poate întâmpla, dar aș spune că doar declarativ. Comportamentul nu e deloc adecvat. Nu vedem 7 din 10 stresați să nu facă accident, ba dimpotrivă... dacă vorbim despre cum se circulă pe drumuri”, a spus campionul de raliuri.


 

Și Tit Aur exemplifică: ”De curând, venind dinspre Moldova, pe ruta Focșani - Râmnicu Sărat - Buzău, unde e șoseaua cu acel acostament - DN2 - e nebunie! Se merge mult, mult, mult peste limita legală, adică în localitate cu 100 km/h, în afara localității cu 130 - 140 km/h. Am încercat să merg relativ aproape de viteza legală, toată lumea mă depășea, toată lumea mă semnaliza, mergeam mai mult pe acea bandă (acostament), șoferii de TIR s-au supărat, erau în spatele meu, călare pe mine, m-au depășit. Comportament nu e deloc conform sondajului, care ar însemna ca 7 din 10 șoferi să fie semi-legali... cred că 11 din 10 mergeau foarte tare”. 


Eurostat: România, cea mai ridicată rată din UE a deceselor cauzate de accidente rutiere

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a crescut cu 6% în 2021, comparativ cu 2020 (după un declin semnificativ în ultimul deceniu), iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori), potrivit arată datelor publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Garda de Mediu Botoșani: Ce trebuie să știe cetățenii care înaintează petiții!

astăzi, 18:18

Astfel, dintre acestea: -113 petiții au fost redirecționate către alte instituții, întrucât au fost greşit adresate Gărzii Naţionale de Mediu; - 60 petiții au fost soluționa...

Botoșani: Prezență la vot la ora 17.00!

astăzi, 17:17

34,8% era prezența la vot, în județul Botoșani, la ora 17.00, în continuare sub media națională (42,4%). În cele 433 de secții de votare s-au prezentat la urne 118.592 de ce...

Schimbări în Legea învățământului pentru unii elevi: „Trebuie să fim mai serioși!”

astăzi, 16:50

Cu o deosebire: cine nu învață în timpul liceului Matematica intensiv, va da o probă mai simplă, un test scris care să le verifice noțiunile de bază. Profesoara de Matematică De...