Botoșăneni depistați cu substanțe interzise!

Consumul de substanțe etnobotanice continuă să fie un fenomen care afectează un număr destul de mare de persoane din județul Botoșani, în special la nivelul municipiului reședință de județ.

Botoșăneni depistați cu substanțe interzise!

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Jandarmi în luna februarie au fost constatate 15 infracțiuni de deținere de dorguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

Faptele au constat în deținerea de către persoanele identificate a substanțelor etnobotanice sub formă vegetală sau a altor substanțe despre care există indicii temeinice că sunt stupefiante, în vederea consumului sau comercializării, astfel de substanțe fiind consumate de obicei sub forma unor țigări confecționate artizanal.

Actele de sesizare au fost predate Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani în vederea continuării cercetărilor. 

"Cele 15 infracțiuni au fost constatate pe raza municipiului Botoșani, persoanele depistate fiind cunoscute ca și consumatoare de substanțe etnobotanice. Au fost ridicate 67 de pliculețe ce conțineau substanțe vegetale uscate, 25 bile din staniol ce conțineau substanță vegetală de culoare verzuie și 14 comprimate de culoare mov și portocaliu inscripționate pop/corn", se arată într-o informare a Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Numărul infracțiunilor pe această zonă a înregistrat o creștere, după ce în luna ianuarie au fost depistate 9 cazuri. 

Situația privind consumul de droguri va fi prezentantă, luni, și în cadrul ședinței Colegiului Prefectural. 

 

Spune-ne opinia ta