Botoșăneanul salvat în ultima clipă din casa cuprinsă de flăcări a fost transferat la Iași cu elicopterul SMURD!

Evenimentul s-a petrecut duminică noapte în Baranca, alarma fiind dată chiar de o vecină de a bărbatului.

Bărbatul a fost găsit într-una dintre camere, fiind semiconștient și cu arsuri pe mâini. Botoșăneanul, de doar 35 de ani, a fost preluat de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Ulterior, medicii au decis transferul pacientului la o clinică de specialitate din Iași. Pompierii au intervenit pentru a asigura măsurile de decolare și aterizare ale elicopterului SMURD.

A fost solicitat ESA, misiune secundară din Botoșani pentru Secția Clinică Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă. Pacientul în vârstă de 35 de ani, cu arsuri de aproximativ 35%”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU SMURD Iaşi, potrivit Bzi.ro.

Cel mai probabil, pompierii spun că evenimentul s-a produs din cauza unui aragaz în funcțiune, lăsat nesupravegheat. Mai multe materiale combustibile depozitate lângă acesta au luat foc, iar flăcările s-au extins la bunurile din încăpere, dar și la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați.

Puțin după ora 01:00, o vecină a observat flăcările și a sunat la 112 după ajutor. 

La caz au intervenit un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hudești, cu două autospeciale cu apă și spumă, dar și o ambulanță SAJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragic! Bărbat mort după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână! (video)

astăzi, 08:20

Nenorocire produsă în comuna Adâncata, din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână. La f...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (321)

astăzi, 08:07

O POEZIE A VISULUI HIMERIC (DESCOPERIT CHIAR ÎNTR-UN CEAI DE MENTĂ)   Sanda Nicucie este exponentul poetic al contemporaneităţii pe care sociologul Zygmunt Bauman  o carac...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Chiriac Sihastrul; Sf. Mc. Petronia

astăzi, 07:56

Tatăl său se numea Ioan, fiind preot al bisericii din Corint, iar mama sa se numea Evdochia. Era nepot al lui Petru episcopul, care l-a făcut citeţ la aceeaşi biserică din Corint. La vâ...