S-a întâmplat în localitatea Baranca. Bărbatul a fost găsit într-una dintre camere, era semiconÈ™tient È™i avea arsuri pe mâini. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost preluat de echipajul Serviciului JudeÈ›ean de Ambulanță È™i transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Concomitent cu acÈ›iunea de cautare - salvare, pompierii au intervenit È™i pentru stingerea incendiului, care se manifesta violent în bucătărie È™i la acoperiÈ™ul casei.
Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui aragaz în funcÈ›iune, lăsat nesupravegheat. Mai multe materiale combustibile depozitate lângă acesta au luat foc, iar flăcările s-au extins la bunurile din încăpere, dar È™i la acoperiÈ™ul casei, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătraÈ›i.
Puțin după ora 01:00, o vecină a observat flăcările și a sunat la 112 după ajutor.
La caz au intervenit un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hudești, cu două autospeciale cu apă și spumă, dar și o ambulanță SAJ.
Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, pompierii vă recomandă:
-să nu lăsaÅ£i mâncarea pe foc, nesupravegheată;
-după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
-curăţaÅ£i ÅŸi îndepărtaÅ£i depunerile de grăsime ÅŸi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele ÅŸi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uÅŸor;
-nu lăsaÅ£i copiii singuri în bucătărie. PăstraÅ£i chibriturile ÅŸi brichetele acolo unde aceÈ™tia nu pot ajunge ÅŸi amplasaÅ£i un dispozitiv de siguranţă la uÅŸa de la cuptor.
Dacă ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie:
-opriÅ£i alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maÅŸinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteÅ£i să o faceÅ£i în siguranţă) ÅŸi lăsaÅ£i-o să se răcească;
-nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta;
-stingeÅ£i tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea.
Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului.