S-a întâmplat în localitatea Baranca. Bărbatul a fost găsit într-una dintre camere, era semiconștient și avea arsuri pe mâini. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost preluat de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Concomitent cu acțiunea de cautare - salvare, pompierii au intervenit și pentru stingerea incendiului, care se manifesta violent în bucătărie și la acoperișul casei.
Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui aragaz în funcțiune, lăsat nesupravegheat. Mai multe materiale combustibile depozitate lângă acesta au luat foc, iar flăcările s-au extins la bunurile din încăpere, dar și la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați.
Puțin după ora 01:00, o vecină a observat flăcările și a sunat la 112 după ajutor.
La caz au intervenit un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hudești, cu două autospeciale cu apă și spumă, dar și o ambulanță SAJ.
Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, pompierii vă recomandă:
-să nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;
-după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
-curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;
-nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.
Dacă ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie:
-opriţi alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească;
-nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta;
-stingeţi tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea.
Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului.