Botoşănean arestat pentru accidentul din Ungaria

Botoşăneanul care a generat accidentul de miercuri dimineaţă, de lângă Szeged, a fost arestat preventiv în Ungaria. Informaţia a fost făcută publică ieri de Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Informaţia a fost confirmată ieri şi de reprezentanţii Consulatului General al României la Szeged.

"Astăzi (n.r. - ieri) am primit o notă informativă din partea Poliţiei maghiare prin care ni se aduceau la cunoştinţă aceste aspecte. Pe lista persoanelor care au rămas în Ungaria în urma accidentului mai sunt trei călători din judeţele Braşov, Brăila şi Iaşi care au fost răniţi. Leziunile suferite nu sunt foarte grave, însă medicii maghiari au dorit să aibă certitudinea că sunt în afara oricărui pericol şi că starea sănătăţii le va permite să se întoarcă acasă", a precizat un oficial din cadrul Consulatului.

Rănit şi el în accident, A.P. de 37 de ani, din Botoşani a primit îngrijiri medicale şi a fost audiat de poliţiştii maghiari. Ulterior, el a fost transferat în arestul Poliţiei Szeged, unde va sta până la sfârşitul acestei luni.

În funcţie de rezultatele cercetărilor, anchetatorii vor decide dacă se impune sau nu prelungirea măsurii arestării preventive. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la opt ani de închisoare.

Aflat în prezent după gratii, botoşăneanul riscă să suporte şi valoarea pagubelor produse în urma accidentului. În primă fază, daunele vor fi suportate de firma de asigurări unde fusese asigurat autocarul, însă la finalul cercetărilor aceasta se va îndrepta împotriva botoşăneanului pentru recuperarea prejudiciului.

Sursa: Monitorul de Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...