Medicii contestă coplata: oricum va merge în paralel cu "plicul"!

Anunta senini ca aceasta noua taxa pe sanatate va merge oricum in paralel cu plicul de bani pe care oamenii s-au invatat sa il dea atunci cand merg la spital.

Cu alte cuvinte, cei din Camera Federativa a Medicilor, care reprezinta interesele a 10.000 de doctori din toata tara, au anuntat ca introducerea sistemului de coplata nu va anula micile atentii, asa cum spera Ministrul Sanatatii.

Acestia spun ca numai daca lefurile medicilor cresc atunci va disparea definitiv spaga. In rest, e bine sa ne obisnuim cu ideea ca din septembrie totul se plateste in spital.

Consultatii, analize, investigatii sau proceduri de recuperare. Numai daca un roman trece de plafonul de 600 de lei pentru servicii medicale si se imbolnaveste, abia atunci are parte de tratament gratuit.

In cazul in care mergeti la medicul de familie, o sa platiti o taxa de 5 lei chiar daca acesta va ia o tensiune si va recomanda apoi sa faceti sport si sa mancati sanatos.

In situatia in care chemati o ambulanta la domiciliu si nu aveti o urgenta medicala sau nu trebuie sa va internati in spital, pregatiti 25 de lei. 100 de lei o sa va coste o saptamana de internare intr-o unitate sanitara.

Cei scutiti de la noua contributie sunt in jur de 8.900.000 de romani, intre care pensionari, copii, someri, persoane cu handicap, veterani de razboi, dar si 160.000 de cadre sanitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...