Botosanean, actionar la Dinamo!

Botosanean, actionar la Dinamo!

 VASILE TURCU  

Crescut de matusa Patica, Vasile Turcu, actionar al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, a fost crescut in Botosani, la Fundu Hertii, de catre straini. Patica Loghin, cea care-l considera nepot pe Turcu, desi nu-i este, ne-a spus ca actionarul dinamovist s-a nascut in Herta si a ajuns sa fie crescut de straini in Romania.

"A fost un baiat sarac si uite unde a ajuns, la Bucuresti, patron la Dinamo. Eu nu am copii si, ca si cum l-as fi infiat, l-am crescut cand era mic. El e nascut la Herta, l-am crescut eu si el imi spunea cand mama, cand bunica. Mama lui a fugit si l-a lasat in Fundu Hertii. El nu m-a uitat. E drept ca nu a mai fost pe aici de vreo trei ani, dar a fost cu masina la mine si mi-a dat milioane. A fost pe la cimitir, la mormantul sotului meu. Mi-a spus sa ma duc la el, cu trenul si cand ajung in Bucuresti sa-i dau telefon la Dinamo si el vine sa ma ia. Si primarul nostru a fost la el ca sa-i ceara bani. Nu i-a dat nimic, cum sa dea bani la banditii astia?", a spus batrana care l-a crescut, Patica Loghin.

A fost argat si a purtat opinci

Familia lui Turcu a ajuns la Fundu Hertii in 1940, pe vremea razboiului. Matusa Patica ne-a mai spus ca Turcu a fost foarte sarac, umbla incaltat cu opinci si a fost argat la un gospodar din sat.

"Era sarac. S-a dus si a muncit si la cai, saracul si s-a dus la Bucuresti si uite a ajuns om mare. Face si constructii impreuna cu fratele sau Ovidiu", povesteste Patica Loghin.

Articol complet in Frontul moldovenilor

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
8

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
42

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
46

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...