Botosanean accidentat pe trecerea de pietoni de un sofer olandez!

Un şofer olandez este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce a lovit, pe trecerea de pietoni, un bărbat care se angajase regulamentar in traversarea străzii.

Ieri seara, în jurul orei 21.37, în timp ce H. A.-A., de 33 de ani, cetăţean olandez, conducea pe Calea Naţională din muncipiul Botoşani un autoturism înmatriculat în Olanda, a surprins şi accidentat uşor pietonul C. Eugen, de 41 de ani, din municipiul Botoşani, care se angajase regulamentar în traversarea străzii pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător prin indicator şi marcaj.

Victima a suferit leziuni care au impus transportarea şi internarea la Spitalul Judeţean botoşani. În urma investigaţiilor de specialitate s-a stabilit că nu a suferit leziuni osoase.

"În urma testării alcoolscopice s-a stabilit că în momentul producerii accidentului conducătorul auto nu se afla sub influenţa alcoolului. Din primele cercetări efectuate a rezultat că accidentul s-a produs din culpa exclusivă a conducătorului auto, care nu a acordat prioritate de trecere pietonului care se afla regulamentar în traversarea străzii", a declarat comisar Manuela Ieremie, purtator de cuvnt al IPJ Botosani.

Faţă de conducătorul auto se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cauza urmând a fi soluţionată procedural în funcţie de poziţia procesuală a victimei şi de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor ce i-au fost produse.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...