Adevarata fata a negocierilor din Educatie: "Daca ne-asumam un rahat, il mincam cu totii?"

Antena 3 a intrat in posesia unei inregistrari de la discutiile dintre sindicatele din invatamant si reprezentantii cabinetului Boc. Vedeti mai jos adevarata fata a negocierilor dure dintre sindicalisti si reprezentantii guvernului.

Negocierile au inceput cu dileme mari chiar in sanul miscarii sindicale.

Liviu Pop: Cerem venirea primului ministru sau trecerea acolo a tuturor amendamentelor si sa avem o discutie cu premierul, sa semneze premierul. Domnule nu vrem sa semnam.

Razvan Bobulescu: Deci pozitia e aceeasi, nu semnam nimic!

Marius Nistor: Stati putin, vreau sa va intreb ceva (Inchide usa aia) Cat de pregatiti sunteti pentru greva de maine? Acum discutam sincer si rational - cat de pregatiti suntem? 

Razvan Bobulescu: Pai de ce sa nu fie greva maine?

Marius Nistor: Eu vreau sa stim cat de pregatiti suntem. Eu vreau sa stiu pentru maine. Nu vorbesc de voi de la universitar.

Razvan Bobulescu: ... pai

Marius Nistor: Dragul meu nu te baga. E vorba de boicotarea tezei. Cat de pregatiti suntem pentru maine pentru a fi o reusita de macar 50%.

Marius Nistor: Deci suntem pregatiti pentru maine? Daca ne-asumam cu totii un rahat, il mancam cu totii?

Liviu Pop: Da, dar nu e conditionata ziua de maine de semnarea sau nu a acordului.

La negocieri vin si ministrii Marian Sarbu si Gheorghe Pogea.

Marian Sarbu: Deci... numai o clipa. Am vorbit cu domnul premier la telefon, i-am prezentat textul acordului, ni-l asumam si il semneaza si domnia sa in sedinta de guvern. Doi la mana... Daca vreti sa mergem pe acest text...

Gheorghe Izvoranu: Pai stati putin...

Marian Sarbu: Eu am crezut ca dupa patru ore... 
 

CONTINUARE PE ANTENA 3

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...