Vladimir Voronin, propus pentru functia de sef al Parlamentului moldovean

Vladimir Voronin, propus pentru functia de sef al Parlamentului moldovean

 VLADIMIR VORONIN  

Presedintele moldovean Vladimir Voronin a fost propus pentru functia de lider al Parlamentului din Republica Moldova, in cadrul sedintei Partidului Comunistilor de joi dimineata, de la sediul PCRM. Sedinta membrilor PCRM s-a desfasurat cu usile inchise si a durat peste o ora si a fost urmata de plenara PCRM din Parlament.

Svetlana Popa, membra a partidului, a declarat in urma sedintei ca "Presedintele partidului va fi si presedinte al Parlamentului", potrivit Unimedia.

S-a mai stabilit ca Vladimir Turcanu, presedintele comisiei juridice din vechiul Parlament va fi propus pentru functia de vicepresedinte al legislativului.

A doua functie de vicepresedinte ar urma sa fie ocupata de un reprezentant al Opozitiei, insa nu s-a stabilit inca cine va fi aceasta pentru ca nu s-a discutat inca nimic cu partidele de opozitie.

Partidul Comunistilor a obtinut 60 de mandate de deputat in Parlament in urma alegerilor de pe 5 aprilie, vehement contestate de partidele de Opozitie, care sustin ca s-a comis o frauda si ca nu vor participa la alegerea unui presedinte comunist.

Daca dupa trei runde de vot nu va fi ales un presedinte, Parlamentul va fi dizolvat si se vor organiza alegeri anticipate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...