La 16 ani, a furat masina unchiului si a pornit la plimbare!

Aventura periculoasă! Un minor a furat maşina unchiului său şi a pornit la plimbare prin sat.

Acum, teribilistul este cercetat pentru conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice şi fără a poseda permis de conducere.

Miercuri, la ora 12.30, printr-un apel de urgenţă, O. Constantin, din comuna Copălău, judeţul Botoşani, a reclamat că nepotul său, G. I., în vârstă de 16 ani, din municipiul Constanţa, care locuieşte temporar la el, fără a avea consimţământul său i-a luat din curtea locuinţei autoturismul proprietate marca Dacia, radiat din circulaţie, conducându-l pe drumurile publice cu toate că nu posedă permis de conducere. Partea vătămată a precizat că pentru furtul autoturismului nu formulează plângere prealabilă faţă de nepotul său.

În jurul orei 14.00, poliţiştii din comuna Copălău l-au surprins în flagrant pe minor în timp ce conducea autoturismul sustras de la unchiul său pe drumul comunal din localitatea Copălău.

"Întrucât minorul nu posedă pemis de conducere iar autoturismul în cauză era radiat din circulaţie, au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice şi fără a poseda permis de conducere. Potrivit legii penale, pentru infracţiunea de furt între rude apropriate acţiunea penală se pune în mişcare doar la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Întrucât unchiul minorului a precizat expres că nu formulează faţă de acesta plângere prelabilă pentru furtul autoturismului, minorul nu va putea fi tras la răspundere penală şi pentru infracţiunea de furt", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...