Boc: Sporul de 33% la profesori e neaplicabil!

Boc: Sporul de 33% la profesori e neaplicabil!

 EMIL BOC  

În timp ce unii profesori au primit şi majorări salariale de 50%, pentru alte cadre didactice banii nu au mai ajuns nici pentru creşterile de 17%. Şeful Guvernului a spus că trebuie ca toţi profesorii din România să aibă acelaşi salariu, "indiferent de unde lucrează, dacă se află pe aceeaşi poziţie, şi nu în funcţie de o sentinţă judecătorească".

În ceea ce priveşte situaţia salarizării profesorilor, prim-ministrul Boc a spus, luni, că sporul de 33% câştigat de unele cadre didactice în instanţă este neaplicabil. "În anul 2009, foarte mulţi profesori au obţinut în instanţă mărirea salariilor cu 33%. Mulţi au prins această mărire, alături de cea de 17%, şi-au mărit salariile cu 50%. Alţi profesori au obţinut doar majorarea de 17%. Partea de 33% a fost neaplicabilă, pentru că nu avem resurse financiare", a declarat prim-ministrul Emil Boc, citat de RTV.

Astfel, o parte dintre profesori au câştigat creşteri salariale cu 50%, în timp ce o parte dintre cadrele didactice nu au primit nici majorarea de 17%, pentru că nu au ajuns banii, a precizat premierul Boc.

Pentru această situaţie, prim-ministrul Emil Boc a spus că trebuie găsită o soluţie, pentru că aşa pot veni funcţionarii publici să ceară şi ei creşteri salariale.

Referindu-se la modul de salarizare al cadrelor didactice, şeful Guvernului a spus, luni, că trebuie ca toţi profesorii din România să aibă acelaşi salariu, "indiferent de unde lucrează, dacă se află pe aceeaşi poziţie, şi nu în funcţie de o sentinţă judecătorească".

"Mi-aş dori ca prim-ministru să majorez cu 50% salariile profesoriilor, dar, din păcate, astăzi, economia românească nu poate să facă acest lucru, nu avem acum resursele financiare", a afirmat prim-ministrul Emil Boc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
128

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
485

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...