Cele mai ciudate DATE PERSONALE pe care vi le cer băncile: de la pseudonim la "expunerea politică"

Cele mai ciudate DATE PERSONALE pe care vi le cer băncile: de la pseudonim la "expunerea politică"
Pseudonimul, "expunerea politică", deţinerea unei "funcţii publice importante", câţi bani credeţi că veţi rula prin conturi - sunt doar câteva dintre datele personale pe care vor să le cunoască bancherii.

"Asta cu blocarea conturilor este doar să vă sperie, un fel de bau-bau!", spune domnul de la ghişeu, la o oră după ce colega lui de la o altă bancă ameninţase: "Riscaţi să nu vă mai puteţi plăti rata la credit. Vi se va bloca contul!". Mai târziu, la cea de-a treia bancă, un domn pare mai dez­orientat: "Blocarea con­turilor? Nu am primit ceva precis în acest sens. Dar este bine să vă actualizaţi datele...", scrie Gandul.info

În turul făcut pe la câteva dintre băncile din top 10 pentru a afla ce riscă dacă nu-şi actualizează datele personale, reporterul a experimentat diverse stări de spirit, de la indignare, până la bună dispoziţie. Astfel a aflat că, pe lângă nume, CNP, adresă, naţionalitate, băncile pot cere clienţilor şi alte informaţii mai mult sau mai puţin ciudate.

• De exemplu, în formularul de la Volksbank există o rubrică separată unde clienţii sunt invitaţi să-şi treacă inclusiv pseudonimul, dar şi să bifeze o căsuţă dacă este sau nu "persoană expusă politic".

• La o unitate BCR din Pajura, cei care se duc să-şi actualizeze datele sunt întrebaţi, printre altele, despre numărul de copii şi al rudelor de gradul întâi aflate în întreţinere, adică informaţii similare pentru acordarea unui credit, chiar dacă specifici că, de fapt, nu vrei un credit, ci doar să faci un depozit.

• Pe formularul de la Banca Transil­vania, de exemplu, mi se cere să specific dacă, în calitate de titular al contului, deţin sau nu "funcţie publică importantă". În plus, aceeaşi solicitare este făcută, câteva rânduri mai jos, şi pentru persoanele care au calitatea de împuternicit.

• Aceeaşi bancă vrea să ştie câţi bani voi rula prin conturi, adică "până la 15.000 euro pe zi pe tranzacţie" sau dacă îmi dă mâna să "tranzacţionez" până la 250.000 euro pe zi pe tranzacţie.

• Reprezentanţii BRD vor însă să vadă cu cine au de-a face şi au pregătit căsuţe cu referire la nivelul studiilor (gimnaziale, BAC, BAC şi şcoală tehnică, şcoala profesională, primare/fără studii sau superioare)

Adresa de poştă electronică, numele angajatorului sau natura activităţii proprii, numele beneficiarului real al contului sunt alte informaţii pe care unii bancheri doresc să le afle despre cei care le sunt clienţi.

 

Articol complet in gandul.info

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
122

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
475

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
186

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...