Blocarea şi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar nu vor fi făcute de Poliţia Locală! Vezi cine se va ocupa!

Blocarea şi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar nu vor fi făcute de Poliţia Locală! Vezi cine se va ocupa!
Activitatea pe care a desfăşurat-o în municipiul Botoşani societatea Hi Speed Recovery, de blocare/ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar pe domeniul public, nu va fi preluată de Poliţia Locală, aşa cum s-a dorit iniţial, ci de către Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), din cadrul Primăriei.

Poliţia Locală ar urma să se ocupe de partea de sancţionare contravenţională, conform legislaţiei în vigoare, în timp ce toate operaţiunile de blocare/ridicare ar urma să fie făcute de către angajaţii DSPSA.

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, va fi înfiinţat un nou serviciu în cadrul Direcţiei, care să se ocupe strict de această zonă, urmând a fi angajate şi 4-5 persoane.

“Am luat în calcul ca activitatea de blocare şi ridicare să fie făcută de Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement pentru că Poliţia Locală nu poate face această activitate şi trebuie să fie foarte clar pentru acţiunea de blocare şi ridicare, o dată transmiterea sancţiunilor şi dispoziţiile de ridicare, iar activitatea propriu-zisă să fie făcută de către alt operator. În acest sens, am analizat cu colegii de la DSPSA înfiinţarea serviciului în cadrul acestei Direcţii, prin tot ceea ce înseamnă angajare de personal, punerea la dispoziţie a unui teren, cu toate facilităţile necesare", a declarat Cosmin Andrei.

Edilul dă asigurări că, odată transferată această activitate în subordinea municipalităţii, nu vor mai fi abuzuri la adresa conducătorilor auto.

“Această activitate va fi făcută într-un mod corect, iar ridicările vor fi cu totul şi cu totul excepţionale. Vom vorbi de câteva ridicări pe lună", a adăugat viceprimarul.

În prezent, reprezentanţii Primăriei lucrează la un nou regulament privind activitatea de ridicare/blocare a maşinilor parcate neregulamentar, care urmează a fi supus dezbaterii şi aprobării în plenul Consiliului Local, la fel şi desemnarea structurii care va derula aceasta activitate.

 

Spune-ne opinia ta