"NOUL PSD" al lui Geoană votează pentru debarcarea lui Ponta. Vanghelie: "Cel puţin 50-60 de parlamentari PSD vor susţine moţiunea PNL"

"NOUL PSD" al lui Geoană votează pentru debarcarea lui Ponta. Vanghelie: "Cel puţin 50-60 de parlamentari PSD vor susţine moţiunea PNL"
Marian Vanghelie anunţă că un grup de 50-60 de parlamentari PSD vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă de PNL. Mai diplomat, Mircea Geoană, creatorul "nouluiPSD", confirmă: "Există un număr extrem de important de oameni, foarte interesaţi să suţină în mod explicit proiectul noului PSD".

Fostul lider PSD, Marian Vanghelie, a declarat, ieri, pentru gândul.info, că, în perspectiva realizării noului proiect politic pe care îl construieşte împreună cu Mircea Geoană, a convins deja 25 de parlamentari PSD, din Bucureşti şi din ţară, să li se alăture.

"Până la 1 februarie, vom pune la punct prima etapă a proiectului nostru politic, alături de, cel puţin, 25 de parlamentari. Împreună constituim grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea noului PSD, un partid de stânga puternic şi serios". Asta pentru început, întrucât Vanghelie spune că, în momentul depunerii moţiunii de cenzură, anunţată de PNL, grupul parlamentarilor interesaţi de proiect va ajunge la 50-60. "Aceşti colegi ai noştri sunt foarte necesari pentru luarea unor decizii importante în Parlament. Vom vota moţiunea, ca să-l trimitem acasă pe Victor Ponta, din funcţia de premier. Pe noi ne interesează o guvernare stabilă în România, până în anul 2020, pe model german. Stânga cu dreapta, ca să nu mai fie scandaluri şi certuri; să fie o chestie serioasă", a explicat fostul pesedist.

Vanghelie nu a dat nume din echipa de bază a aleşilor fidelizaţi, dar le apreciază ca fiind "nume sonore şi nume frumoase".
"Sunt convins că foarte mulţi parlamentari au ajuns la capătul răbdării. Nu mai suportă bătaia de joc care a existat la adresa lor. Şi mai cred că vor fi unii care, chiar dacă nu vor face pasul către noi de prima dată, vor vota moţiunea. Lumea s-a săturat. Nu aşa se conduce România, parlamentul şi partidul, prin a-ţi bate joc de oameni", s-a revoltat Vanghelie, care i-a atras atenţia lui Ponta să fie atent pe unde umblă.

"Zic să aibă grijă cum calcă şi pe unde calcă, că viaţa e complicată. Nu-s lucrurile chiar aşa cum crede dânsul. Păcat pentru ţara asta că a ajuns pe mâinile unor oameni fără experienţă, ca să nu zic altfel", a conchis Marian Vanghelie.

Mircea Geoană a confirmat, la rândul său, mult mai diplomat, că există la această oră "un număr extrem de important de oameni, din Parlament şi din afară, foarte interesaţi să suţină în mod explicit proiectul noului PSD". "Există un grup de iniţiativă pentru noul PSD care lucrează la lansarea principiilor fondatoare şi a platformei politice în următoarele două săptămâni. Sunt absolut convins că un număr important dintre colegi şi colege din PSD şi din afară, vor fi alături de mine într-un proiect care să dea PSD şansa de a se transforma într-un partid modern, democratic şi competitiv, iar stângii româneşti şansa de a putea influenţa în mod decisiv proiectul de ţară pentru următorii ani. (...) Noul PSD este un proiect obligatoriu pentru stânga românească, şi este obligaţia mea de a continua să fiu principalul purtător de stindard social-democrat din România", a anunţat Geoană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vrei să devii polițist? Iată ce trebuie să faci!

astăzi, 12:21
4

La data de 24 aprilie s-a dat startul înscrierilor pentru școlile de agenți de poliție, ”Vasile Lascăr”, Câmpina, și ”Septimiu Mureșan”, Cluj-Napoca. Pâ...

Doi expozanți la Colecția de Artă a Muzeului Județean Botoșani: ”Arta vizionară reprezintă un limbaj al sufletului”

astăzi, 11:43
27

Muzeul Județean Botoșani - Secția de Artă Plastică și Etnografie găzduiește, în perioada 11 – 31 mai 2024, în spațiul Colecției de Artă Botoșani, expoziția ”Inteli...

Alexandru Tomescu aduce din nou vioara Stradivarius la Botoșani!

astăzi, 11:08
69

Unul dintre concerte este programat să se desfășoare în județul Botoșani, în locurile cu puternice rezonanțe enesciene.Turneul „Metamorfoze” se va desfăşura î...