Biserica, toleranta cu "numarul Diavolului" din pasaport

Biserica, toleranta cu "numarul Diavolului" din pasaport
Spre deosebire de parlamentari, care miercuri s-au contrat care mai de care pe "numarul Diavolului" din pasaport, reprezentantii Bisericii par mai toleranti cu noile documente biometrice, pe baza carora romanii vor putea calatori in strainatate, in cazul in care Romania ar fi prima tara din UE care ar accepta lansarea lor.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a decis ca persoanele care invoca obiectii de constiinta sau motive religioase au libertatea sa nu solicite pasapoartele biometrice, avand in vedere ca "a avea un pasaport este un drept si nu o obligatie, pasaportul fiind un document eliberat la cerere pentru cei ce doresc sa calatoreasca in afara spatiului Uniunii Europene".

Potrivit purtatorului de cuvant al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica, Patriarhia Romana a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor o serie de explicatii si precizari legate de pasapoartele biometrice dar si de implantarea cipurilor, masura respinsa si la nivel european.

Patriarhia Romana va solicita institutiilor statului sa adopte masurile necesare pentru modificarea si completarea legislatiei referitoare la pasapoartele biometrice, in sensul eliberarii unui pasaport temporar pentru persoanele care, din motive de constiinta sau religioase, nu doresc pasaport electronic care include datele biometrice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
140

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
26

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
535

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...