Firmele ar putea sa ceara statului dobanda pentru plata intarziata a TVA-ului

 Firmele ar putea sa ceara statului dobanda pentru plata intarziata a TVA-ului
Rambursarea TVA este "greoaie", iar recuperarea banilor de catre companii poate dura chiar si 12 luni, cu toate ca termenul legal de rambursare este de 45 de zile, a spus Daniel Anghel, partener la PricewaterhouseCoopers, adaugand ca firmele trebuie sa ceara dobanzi pentru intarzierile statului.

"Rambursarea TVA reprezinta o sursa foarte importanta de lichiditate pentru companii, insa in ultima perioada aceasta a devenit greoaie. In conditiile in care si creditarea a devenit foarte greoaie, rambursarea de TVA este singura sursa de finantare pentru companii", a spus Anghel, citat de NewsIn.

El a subliniat ca termenul legal de rambursare a TVA este de 45 de zile, insa acesta nu este respectat, rambursarea putand ajunge la 6-9 sau 12 luni.

"Exista intarzieri nejustificate, iar dosarul de rambursare, odata aprobat, este supus unor obstacole. Desi el a ajuns in trezorerie, plata poate sa intarzie la nesfarsit. Rambursarile TVA sunt blocate pentru ca nu sunt bani la buget si ar fi momentul ca firmele sa ceara dobanzi pentru intarzieri", a completat reprezentantul PricewaterhouseCoopers.

Surse din ANAF au declarat ca TVA de rambursat a ajuns la 4 miliarde lei, iar pentru mai mult de jumatate din suma termenul de solutionare este depasit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuantumul indemnizației de șomaj, majorat la valoarea indicatorului social de referință

astăzi, 12:27
139

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând...

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM în luna august este de 2,46%

astăzi, 11:58
36

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, din care 1.623 femei, rata ș...

(A) S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. – Abator Roma angajează fochist autorizat.

astăzi, 11:34
81

Salariul brut acordat este un salariu motivant, funcție de competențele și experiența profesională în domeniu.Se asigură transport din Mun. Botoșani și o masă la cantina societății....