Firmele ar putea sa ceara statului dobanda pentru plata intarziata a TVA-ului

 Firmele ar putea sa ceara statului dobanda pentru plata intarziata a TVA-ului
Rambursarea TVA este "greoaie", iar recuperarea banilor de catre companii poate dura chiar si 12 luni, cu toate ca termenul legal de rambursare este de 45 de zile, a spus Daniel Anghel, partener la PricewaterhouseCoopers, adaugand ca firmele trebuie sa ceara dobanzi pentru intarzierile statului.

"Rambursarea TVA reprezinta o sursa foarte importanta de lichiditate pentru companii, insa in ultima perioada aceasta a devenit greoaie. In conditiile in care si creditarea a devenit foarte greoaie, rambursarea de TVA este singura sursa de finantare pentru companii", a spus Anghel, citat de NewsIn.

El a subliniat ca termenul legal de rambursare a TVA este de 45 de zile, insa acesta nu este respectat, rambursarea putand ajunge la 6-9 sau 12 luni.

"Exista intarzieri nejustificate, iar dosarul de rambursare, odata aprobat, este supus unor obstacole. Desi el a ajuns in trezorerie, plata poate sa intarzie la nesfarsit. Rambursarile TVA sunt blocate pentru ca nu sunt bani la buget si ar fi momentul ca firmele sa ceara dobanzi pentru intarzieri", a completat reprezentantul PricewaterhouseCoopers.

Surse din ANAF au declarat ca TVA de rambursat a ajuns la 4 miliarde lei, iar pentru mai mult de jumatate din suma termenul de solutionare este depasit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
244

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
389

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
126

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...