Biletele de odihna, distribuite de Directia de Munca!

Biletele de odihna, distribuite de Directia de Munca!
Circa 74% din biletele de odihnă vor fi distribuite de direcţiile judeţene de muncă prin sindicate!

Aproape trei sferturi din biletele de odihnă se repartizează direcţiilor de muncă şi protecţie socială judeţene pentru a fi distribuite salariaţilor în colaborare cu confederaţiile sindicale, potrivit unui ordin al Ministerului Muncii, publicat marţi în Monitorul Oficial.

Biletele de odihnă "se repartizează direcţiilor de muncă şi protecţie socială judeţene, proporţional cu numărul persoanelor îndreptăţite a beneficia de această prestaţie socială, şi se distribuie de acestea în colaborare cu reprezentanţii desemnaţi de confederaţiile sindicale reprezentative la nivel naţional, pentru salariaţii din ramurile socioprofesionale pe care acestea le reprezintă", se arată în document.

Biletele de odihnă contractate vor fi repartizate ulterior pe staţiuni, serii, zile de prezentare şi unităţi de cazare. De asemenea, 16% din bilete se repartizează direcţiilor judeţene de muncă şi protecţie socială pentru soluţionarea cererilor persoanelor îndreptăţite care nu fac parte din sindicate. O zecime (10%) se utilizează de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) pentru administraţia centrală.

"Directorul executiv al direcţiei de muncă şi protecţie socială judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti răspunde de modul de organizare a gestiunii biletelor de odihnă, de distribuirea acestora conform repartiţiei primite şi de respectarea prevederilor legale privind modul de repartizare", se mai arată în document.

Ordinul prevede că eventualele probleme apărute în respectarea cadrului legal privind activitatea de repartizare şi acordare a biletelor de odihnă se soluţionează de către Direcţia de asigurări sociale din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de către Direcţia economică din cadrul CNPAS. (NewsIn)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
341

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
490

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
609

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...