Beat și fără permis, un botoșănean a furat o autoutilitară în Suceava. Polițiștii i-au întrerupt plimbarea!

Beat și fără permis, un botoșănean a furat o autoutilitară în Suceava. Polițiștii i-au întrerupt plimbarea!

Sâmbătă, 30.03.2024, în jurul orelor 00:04, polițiștii Poliției Orașului Salcea, se aflau in exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv supravegherea și controlul traficului rutier, pe raza localitatii Plopeni, Salcea, jud. Suceava, în vederea depistării conducătorilor auto care săvârşesc abateri la regimul rutier, moment in care au fost informați prin SNUAU 112 despre faptul că pe DN29 Plopeni, dinspre mun. Suceava spre oraș Salcea se deplasează o autoutilitară de culoare albă, al cărei conducător auto este sub influența băuturilor alcoolice.

Cu ocazia deplasării la fața locului, la o distanță de circa 5 metri de autoutilitară a fost identificat un bărbat de 26 ani, domiciliat în sat Recia-Verbia, com. Dimăcheni, jud. Botoșani.

Bărbatul a declarat că a condus autoutilitara pe raza orașului Salcea, jud. Suceava. În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru rezultând o alcoolemie de 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava, unde a fost de acord să îi fie prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.        

Procedându-se la verificarea documentelor autoutilitarei și fiind întrebat despre proveniența ei, bărbatul a declarat faptul că sâmbătă, în jurul orei 00:00, în timp ce se deplasa cu o bicicletă prin cartierul Burdujeni, mun. Suceava, a observat autoutilitara ce se află parcată pe marginea drumului. Acesta a verificat portierele autoutilitarei, ocazie cu care a observat că nu este asigurată și profitând de acest lucru, a pătruns în interior, ocazie cu care a găsit cheia de rezervă a acesteia cu ajutorul cărei a pornit-o și a condus-o spre Salcea, jud.Suceava.

S-a luat legătura telefonică cu deținătorul autoutiliarei, acesta fiind informat despre faptul că i-a fost sustrasă autoutilitara, solicitându-i-se să se prezinte la locul în care se află parcată, pentru a o putea preda către acesta după examinarea ei.

 În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă pedepsită conform legii, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliției Orașului Salcea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
21

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
27

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...