Bărbat prins la frontieră cu un permis de ședere fals

Bărbat prins la frontieră cu un permis de ședere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privința unui cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de ședere fals.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, în cursul zilei de duminică, în jurul orei 07:15, pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei. Acesta era pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat și un permis de ședere eliberat pe numele lui de autoritățile din Polonia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de ședere nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul în cauză prin intermediul unui concetățean, contra sumei de 400 euro,  acesta fiindu-i necesar pentru a se putea angaja, în Polonia.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campioana mondială și europeană în canotaj, a Botoșaniului: „Consider că nu eu am ales acest sport, ci el m-a ales pe mine” (fotogalerie)

Vineri, 29 Septembrie 2023
2022

Manuela Lungu are 20 de ani și este din comuna Coțușca, județul Botoșani. În prezent este studentă în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universități...

Angajați neplătiți patru luni de zile la o firmă din Botoșani. Șefa ITM: „Ne tot vin sesizări în acest sens” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1280

Angajații unei firme din domeniul construcțiilor de mașini au muncit, timp de patru luni de zile, fără să își primească salariile, informează Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Ter...

Șefa ITM trage un semnal de alarmă către societățile care cazează și îngrijesc bătrâni: „Nu poți oferi servicii de calitate doar cu practicanți și voluntari” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
328

Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la personalul centrelor destinate cazării și îngrijirii bătrânilor...