Bărbat prins la frontieră cu un permis de ședere fals

Bărbat prins la frontieră cu un permis de ședere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privința unui cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de ședere fals.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, în cursul zilei de duminică, în jurul orei 07:15, pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei. Acesta era pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat și un permis de ședere eliberat pe numele lui de autoritățile din Polonia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de ședere nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul în cauză prin intermediul unui concetățean, contra sumei de 400 euro,  acesta fiindu-i necesar pentru a se putea angaja, în Polonia.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
632

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1032

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
626

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...