Peste 17.000 de țigări de contrabandă confiscate în acest weekend, de polițiștii de frontieră botoșăneni

Peste 17.000 de țigări de contrabandă confiscate în acest weekend, de polițiștii de frontieră botoșăneni

Polițiștii de frontieră botoșăneni au descoperit și confiscat în acest weekend, în urma unor acțiuni specifice desfășurate în zona de responsabilitate, peste 17.000 de țigări de contrabandă.

Pe 1 iunie, în jurul orei 13:10, pentru valorificarea unor informații deținute la nivelul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, polițiști de frontieră din cadrul biroului au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

În cadrul acțiunii organizate, pe raza localității de frontieră Trușești, județul Botoșani, au fost opriți pentru legitimare și control doi localnici, în vârstă de 41 de ani, respectiv 51de ani, ce transportau bagaje voluminoase.

În urma controlului efectuat a fost descoperită în bagajele personale ale acestora cantitatea totală de 3.800 țigarete (190 pachete), de proveniență Republica Moldova și Duty Free.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 3.800 de lei şi sancţionarea contravenţională a celor doi cu amendă, în valoare totală de 20.000 de lei”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.

În perioada 01 – 05 iunie, în Puntul de Trecere a Frontierei Stânca au fost desfășurate acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în urma cărora, în zona perimetrală a punctului au fost descoperite 13.400 tigarete (670 pachete) de proveniență Republica Moldova și Duty Free, în valoare totală de 13.400 de lei.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campioana mondială și europeană în canotaj, a Botoșaniului: „Consider că nu eu am ales acest sport, ci el m-a ales pe mine” (fotogalerie)

Vineri, 29 Septembrie 2023
2025

Manuela Lungu are 20 de ani și este din comuna Coțușca, județul Botoșani. În prezent este studentă în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universități...

Angajați neplătiți patru luni de zile la o firmă din Botoșani. Șefa ITM: „Ne tot vin sesizări în acest sens” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1281

Angajații unei firme din domeniul construcțiilor de mașini au muncit, timp de patru luni de zile, fără să își primească salariile, informează Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Ter...

Șefa ITM trage un semnal de alarmă către societățile care cazează și îngrijesc bătrâni: „Nu poți oferi servicii de calitate doar cu practicanți și voluntari” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
328

Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la personalul centrelor destinate cazării și îngrijirii bătrânilor...