Bac cu iz penal!

Presedintele, impreuna cu cativa membri ai comisiei de bacalaureat de la Colegiul Economic "Octav Onicescu" din Botosani, sunt banuiti ca ar fi luat bani de la elevii care au sustinut examenul de bacalaureat la acest centru, unde au fost examinati 287 de candidati de la Colegiul Economic, de la Grupul Scolar Cotusca si de la Scoala de Cooperatie.

Se pare ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani l-ar fi audiat deja pe presedintele comisiei de la Colegiul Economic, prof.univ.dr. Leonache Dragoi, de la Universitatea "Gheorghe Asachi" Iasi, fiind perchezitionata atat masina, cat si camera de hotel unde presedintele de comisie este cazat, in prezent ancheta fiind in desfasurare.

Vicepresedintele comisiei de la Colegiul Economic, prof. Mihaela Prajinaru, care este inspector scolar, spune ca nu stie nimic despre acest incident, nefiind abordata de niciun procuror in acest sens.

"In ceea ce ma priveste nu este niciun dosar penal. Nu stiu absolut nimic de ceea ce s-a intamplat acolo. In clipa de fata domnul presedinte este in centru si nu stiu nimic din ceea ce a facut el, nu a venit niciun procuror prin centrul de examen", a declarat inspectorul scolar Mihaela Prajinaru, vicepresedintele comisiei de la Colegiul Economic.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Botosani spun ca nu stiu nimic in legatura cu aceasta, si in mod cert nu a fost implicat niciun inspector scolar, Ada Macovei mentionand ca are incredere in oamenii sai.

"Nu este problema ISJ, atat timp cat eu nu am nicio informare scrisa sau telefonica de la procurori ca sunt anchetati oamenii ISJ. Masurile vor fi luate tot de anchetatori daca se va impune luarea unor masuri. Nu mi s-a cerut punerea la dispozitie a documentatiilor care stau la baza evaluarilor nationale, nu mi s-a cerut nimic. Am incredere in oamenii pe care ii am", a precizat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ Botosani.
 

Edu.Botosani.Ro
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
174

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
362

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
97

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...