Avocatul Poporului: „Este neconstituţională condiţionarea contractului de muncă de vaccinare”

Avocatul Poporului: „Este neconstituţională condiţionarea contractului de muncă de vaccinare”

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat, într-o conferință de presă, că „este neconstituțională suspendarea contractelor de muncă în caz de nevaccinare, iar dacă se impune testarea e o întreagă discuție cât anume trebuie suportat de stat sau cât anume de angajat”.

Șefa instituției cu rol esențial în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale crede că „este necesar ca autoritățile să păstreze un echilibru între interesul general de sănătate publică și de interesul particular privind dreptul fiecărei persoane de a avea acces la procurarea celor necesare vieții prin propria muncă”.

„Ne întrebăm în ce măsură există fonduri pentru plata acestor concedii medicale, dacă, așa cum spun medicii și așa cum spune ministrul Alexandru Rafila, o să ajungem toți să ne infectăm. (...) Am fost solicitați de guvern, în urmă cu o lună, în legătură cu proiectul pe care îl avea în discuție atunci și am susținut foarte ferm că, din perspectiva noastră, sunt măsuri neconstituționale”, a afirmat Renate Weber.

 

Spune-ne opinia ta