Exploatare a mineralelor din râul Prut, oprită de Garda de Mediu. Operatorul a fost sancționat cu o amendă consistentă

Exploatare a mineralelor din râul Prut, oprită de Garda de Mediu. Operatorul a fost sancționat cu o amendă consistentă

Un operator economic care exploata agregate minerale din albia minoră a râului Prut a fost sancționat cu amendă în valoare de 30.000 de lei de comisarii de mediu, iar activitatea acestuia a fost interzisă.

Potrivit unui comunicat al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, exploatarea era efectuată la aproximativ 100 de metri de consolidarea de mal Stânca Aval, pe o suprafață de circa 600 de metri pătrați. Administratorul nu deține acte de reglementare emise de autoritatea competentă pentru protecția mediului.

În urma unui control efectuat, marți, de o echipă de comisari ai GNM, activitatea a fost interzisă permanent, iar în sarcina operatorului a fost trasată obligația de a executa lucrări de nivelare a perimetrului.

„Atragem atenția că exploatările ilegale de agregate minerale au impact major asupra mediului și a activității de gospodărire a apelor, punând în pericol stabilitatea malurilor, iar, prin crearea unor depozite de material aluvionar, secțiunile de scurgere a cursurilor de apă pot fi diminuate provocând creșteri artificiale de niveluri ale acestora”, se arată în comunicatul GNM.

 

Spune-ne opinia ta