Autoturism Audi distrus de flăcări

Autoturism Audi distrus de flăcări

   arhiva

Duminică, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi şi au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism parcat pe strada Calea Naţională din municipiul Botoşani.

Apelul de ajutor a fost înregistrat în jurul orei 17.00. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, maşina, un Audi 100, ardea aproape în totalitate, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la celelalte autoturisme parcate în apropiere.

Incendiul a fost stins în mai puţin de 10 minute. Flăcările au distrus aproximativ 90% din autoturism, pagube estimate la 4.000 lei. Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric defect.

Acesta este al treilea incendiu la o maşină înregistrat în ultima săptămână. Din statistica incendiilor izbucnite în judeţul Botoşani, în ultimii ani rezultă că din totalul acestora, aproximativ 10% au avut loc la mijloace de transport (autoturisme, autocamioane, etc.), soldate cu importante pagube materiale.

Cauza care a dus la izbucnirea lor a fost, în principal, exploatarea acestora cu defecţiuni la instalaţiile de alimentare cu carburanţi sau energie electrică.

În vederea preîntâmpinării unor evenimente nedorite, recomandăm tuturor deţinătorilor de mijloace de transport să verifice şi să înlăture orice defecţiune la instalaţiile de alimentare cu carburanţi şi lubrifianţi (etanşietatea furtunurilor de alimentare a carburanţilor, a pompei de alimentare, carburatorului sau pompei de injecţie; înlăturarea scurgerilor şi depunerilor  de uleiuri pe motor şi cutia de viteze, etc), să verifice instalaţia şi aparatele electrice  (radio casetofon, aer condiţionat, încărcătoare pentru mobil, bricheta auto), să înlocuiască sau să repare defecţiunile, să înlăture improvizaţiile. O atenţie deosebită trebuie acordată reglării curelelor de transmisie în vederea înlăturării fenomenului de patinare a acestora, reglării sistemelor de aprindere şi carburaţie.

Nu trebuie omisă nici verificarea sau, după caz, dotarea cu mijloace tehnice necesare prevenirii şi stingerii incendiilor (stingătoare).

Firmele de transport au obligaţia să-şi instruiască şoferii cu privire la regulile şi măsurile specifice, precum şi asupra modului practic de acţiune în caz de incendiu.
"Recomandăm ca toate operaţiunile de întreţinere a autovehiculelor să  fie executate de persoane sau unităţi de service autorizate", transmite Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
19

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
268

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
234

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...