Autoritatile botosanene nu stiu daca reabilitarea DN 29 incepe dinspre Botosani sau dinspre Suceava!

Reprezentantii Consiliului Judetean Botosani nu stiu deocamdata daca lucrarile la drumul national care leaga judetul Botosani de Suceava vor incepe de pe teritoriul judetului nostru sau de pe teritoriul judetului vecin.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristian Achitei, sustine ca o decizie in acest sens urmeaza sa o ia constructorul care a castigat licitatia pentru reabilitarea si modernizarea soselei care face legatura intre cele doua judete.

"Lucrarile de reabilitare a drumului national 29, Suceava-Botosani, se desfasoara pe teritoriul a doua judete, este o lucrare integrala. Din cate am vazut ca a declarat domnul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, anul acesta au fost alocate in jur de 80 de milioane de lei, probabil ca dumnealui are mai multe informatii, fiind mai mult timp pe la Bucuresti. Deocamdata nu stim de unde vor incepe lucrarile, acum depinde de constructor, in functie de cum se va preda amplasamentul si in functie de conditiile de teren si alte conditionalitati care sunt trecute in proiectul tehnic", a declarat Cristian Achitei, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

Pentru judetul Botosani, prioritar este tronsonul de drum cuprins intre Baisa si Hutani, pe o lungime de 16 kilometri.




Sucevenii anunta o investitie de 200 de milioane!

Reamintim ca Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, a anuntat marti ca in aceasta primavara vor demara lucrarile de reabilitare a drumului naţional 29, investiţia avand o valoare de 200 de milioane de lei, din care, in 2011, Ministerul Transporturilor va aloca 80 de milioane. Lucrarile de modernizare au fost adjudecate de firma omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, denumit si "regele asfaltului".

Drumul national Botosani- Suceava, supranumit si "Soseaua Mortii" este unul dintre cele mai periculoase, din cauza calitatii asfaltului, care numai in ultimii cinci ani a favorizat producerea unor accidente extrem de grave, soldate cu morti si raniti.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, după ce a pierdut în fața clujenilor: ”Asta le-am reproșat la pauză!” (Galerie foto)

astăzi, 21:07

Botoșănenii au deschis scorul în minutul 4 prin Bodișteanu, însă cele două formații au intrat la egalitate la cabine, în urma reușitei lui Cristea. Miranyan, în minutul ...

Garda de Mediu: Amenzi usturătoare pentru botoșănenii care incendiază deșeurile! (foto)

astăzi, 20:15

Este vorba despre alte tipuri de deșeuri decât cele menajere, care nu au fost preluate de operatorul de salubrizare. Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri (persoane fizice ...

Lucrări de reabilitare a drumurilor locale, desfășurate cu succes într-o comună din Botoșani!

astăzi, 19:30

Procesul de modernizare și dezvoltare înaintează cu pași repezi în comuna Prăjeni. Proiectul de modernizare demarat în vara acestui an este de natură a asigura accesul facil și...