Autoritățile anunță scoaterea la concurs a 17 posturi de medici în spitalele din județ

Autoritățile anunță scoaterea la concurs a 17 posturi de medici în spitalele din județ

Consiliul Județean Botoșani a aprobat scoaterea la concurs a 17 posturi de medici în unitățile spitalicești din județul Botoșani. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, care a explicat că această inițiativă este o prioritate pentru autoritățile județene.

„La solicitarea managerului Spitalului Județean am aprobat scoaterea la concurs a 17 posturi de medici care acoperă întreaga gamă de specializări. Este vorba de doi infecționiști, de patru medici de urgență pentru Terapie Intensivă, de un medic oncolog, de un gastroenterolog, de doi medici radiologi. De asemenea, vor fi scoase la concurs două posturi pentru medici cardiologi, unul pentru neurochirurgie și unul pentru neonatologie”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Vor fi scoase la concurs și trei posturi de medici pentru secția exterioară Săveni pe care vrem să o revitalizăm pentru că ea deservește aproximativ un sfert din județ, mai exact orașul Săveni și comunele limitrofe din zona de nord-est a județului. „Aici, avem în vedere angajarea a doi medici interniști și a unui medic pediatru pentru a putea asigura liniile de gardă”, a mai spus Doina Federovici.

Referitor la baza materială pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe (UPU), Consiliul Județean a accesat o finanțare europeană prin POR 2014-2020 de 8,6 milioane de lei, adică 1,8 milioane de euro. În acest moment, achiziția lucrărilor de construcții-montaj și instalații este în faza evaluării tehnice, iar semnarea contractului este estimată pentru finalul acestei luni.

Modernizarea UPU presupune extinderea cu o nouă clădire. Aceasta va avea o suprafață de 324,6 metri pătrați și un regim de înălțime P+1. De asemenea, va fi modernizat Corpul A al UPU, unde se va monta și o copertină de 240,5 metri pătrați. La capitolul dotări se vor achiziționa opt echipamente medicale performante, dispozitive medicale și echipamente de mobilier.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
2

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
58

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
134

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...