Au trecut Prutul înot pentru a ajunge în România!

Au trecut Prutul înot pentru a ajunge în România!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pe numele a trei bărbaţi, cetăţeni moldoveni, care au trecut ilegal frontiera de stat dintre R. Moldova şi România, peste râul Prut.

În data de 12 iunie 2011, în jurul orelor 02.30, un echipaj PF de la Sectorul PF Darabani, care executa o misiune de supraveghere cu autospeciala cu termoviziune, a observat pe direcţia localităţii Baranca trei persoane care au trecut înot râul Prut din R. Ucraina în România.

S-a declanşat o acţiune specifică iar în jurul orelor 03.00, la aproximativ 100 de metri spre interior faţă de frontiera de stat, au fost reţinute cele trei persoane, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani.

S-a constatat că cei trei bărbaţi sunt vorbitori de limba română, cu accent slav şi nu au asupra lor documente de identitate.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul PF Darabani, unde pe durata cercetărilor au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor trei bărbaţi dosar penal pentru trecere ilegală, acesta fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

Cei trei cetăţeni au fost predaţi Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru solicitanţii de azil Rădauţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
9

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
26

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
62

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...