La Botosani, medicii de familie au reluat activitatea!

La Botosani, medicii de familie au reluat activitatea!
Medicii de familie din judetul Botosani si-au reluat activitatea de la cabinete si au inceput sa elibereze retete gratuite si compensate, trimiteri catre cabinetele de specialitate si concedii medicale.

Dupa cateva zile, in care o parte din medicii de familie au refuzat sa elibereze astfel de documente, si nu au semnat noul act aditional, pe luna iunie, cu Casa de Asigurari de Sanatate, acestia au renuntat la protest.

Potrivit presedintelui Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Rodica Hutuleac, 160 de medici de familie din judetul Botosani au semnat deja actele aditionale cu Casa.

“Mai sunt patru medici de familie care trebuie sa semneze actele aditionale si am inteles ca le vor semna zilele urmatoare, doi fiind internati in spital. De altfel, la Botosani, inca din prima zi au fost 90 de medici de familie care au semnat actele aditionale", a spus Rodica Hutuleac, sefa CJAS.

Medicii nu vor fi platiti pentru zilele in care au protestat. In judetul Botosani sunt 164 de medici de familie.

Protestul medicilor de familie a izbucnit pe fondul nemultumirilor legate de prevederile noului contract cadru, pe care ar urma sa il semneze incepand cu 1 iulie.

Pe perioada protestului, multi dintre bolnavi au aglomerat Urgentele, in lipsa documentelor care ar fi trebuit eliberate de medicii de familie si care le-ar fi dat dreptul la gratuitate. Unii au solicitat sa isi schimbe medicul de familie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
20

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
31

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
66

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...