Au început să apară efectele adverse ale vaccinului împotriva gripei AH1N1

Au început să apară efectele adverse ale vaccinului împotriva gripei AH1N1
Persoanele care s-au vaccinat împotriva gripei AH1N1 au un risc foarte mare să sufere de o tulburare rară de somn (narcolepsie), drept pentru care Agenția Europeană a Medicamentului îl mai recomandă doar în situații cu adevărat excepționale. Tinerii par să fie cei mai vulnerabili.

În Marea Britanie, zece cazuri suspecte de narcolpsie au fost asociate cu vaccinul Pandemrix, produs de GlaxoSmithKleine. Alte cazuri suspecte au fost semnalate în Finlanda, Suedia și Islanda. În total, au fost raportate 335 de cazuri de narcolepsie de la începutul lui iulie anul acesta, toate asociate cu vaccinul.

Studiile efectuate au relevat un risc de narcolepsie cu 13% mai mare în cazul copiilor și tinerilor vaccinați împotriva gripei AH1N1. Persoanele care suferă de narcolepesie adorm brusc, pe neașteptate, ceea ce poate fi fatal.

 
Vaccinul obișnuit nu prezintă riscuri

"Vaccinul uzual împotriva gripei sezoniere nu a fost blamat pentru apariția narcolepsiei. Este sigur și poate fi în continuare administrat. Este posibil ca riscul de narcolepsie să fie dat și de factorii de mediu. Momentan, factorii de mediu care ar fi putut, în combinație cu vaccinul, să provoace narcolepsie rămân necunoscuți", este poziția Agenției Medicamentului din Marea Britanie.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 31 de milioane de persoane au fost vaccinate în timpul pandemiei de gripă din 2009-2010. Stocurile urmează să fie distruse în această toamnă.


Evenimentul Zilei
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
86

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
114

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
179

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...